OliveMagazine

Causa Limeña, ένα μοναδικό ορεκτικό

Causa Limeña, ένα μοναδικό ορεκτικό

Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 πατάτες
  • 2 πιπεριές piquillo, πολτοποιημένες
  • ¼ φλιτζανιού ηλιέλαιο
  • χυμό από 3 λάιμ
  • αλάτι
  • Για τη γέμιση

  • 2 φιλέτα κοτόπουλου
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3/4 φλιτζανιού μαγιονέζα
  • ½ φλιτζάνι αρακά, βρασμένο
  • 1 καρότο, σε κυβάκια, βρασμένο
  • Γαρνιτούρα (προαιρετική)]

  • 8 αβγά, βρασμένα σφιχτά
  • 6 μαύρες ελιές, κομμένες σε φέτες
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Καθαρίζετε και βράζετε τις πατάτες για περίπου 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι πάρα πολύ. Τις κάνετε πουρέ όσο ακόμα είναι ζεστές. Ο πουρές πρέπει να είναι απαλός, χωρίς σβώλους και κομμάτια πατάτας.

Προσθέτετε στο μπολ με τον πουρέ τις πολτοποιημένες πιπεριές piquillo, το ηλιέλαιο, το χυμό λάιμ αλατίζετε και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στην άκρη.

Βράζετε τα φιλέτα κοτόπουλου στο ζωμό κοτόπουλου σε μέτρια φωτιά. Μόλις μαγειρευτούν τα αφήνετε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβετε. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ με τη μαγιονέζα, τον αρακά, το καλαμπόκι και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά.

Λαδώνετε ελαφρά μικρά στρογγυλά κουπ πατ και τα βάζετε σε ένα ταψί. Βάζετε στη βάση τους μια στρώση από το μίγμα της πατάτας, από πάνω απλώνετε μια στρώση από το μίγμα του κοτόπουλου και από πάνω απλώνετε άλλη μία στρώση από το μίγμα της πατάτας. Μπορείτε να το καταναλώσετε επί τόπου ή να το διατηρήσετε στη φόρμα στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr