causa-limena

clock icon
50'

Causa Limeña, ένα μοναδικό ορεκτικό

Υλικά

  • 6 πατάτες
  • 2 πιπεριές piquillo, πολτοποιημένες
  • ¼ φλιτζανιού ηλιέλαιο
  • χυμό από 3 λάιμ
  • αλάτι
  • Για τη γέμιση

  • 2 φιλέτα κοτόπουλου
  • 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3/4 φλιτζανιού μαγιονέζα
  • ½ φλιτζάνι αρακά, βρασμένο
  • 1 καρότο, σε κυβάκια, βρασμένο
  • Γαρνιτούρα (προαιρετική)

  • 8 αβγά, βρασμένα σφιχτά
  • 6 μαύρες ελιές, κομμένες σε φέτες

Σε αυτό το αγαπημένο περουβιανό πιάτο η κίτρινη πατάτα δίνει ρεσιτάλ γεύσης αγκαλιάζοντας σε επίπεδα κοτόπουλο, καλαμπόκι, αρακά και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Αυτή είναι μία από τις άπειρες εκδοχές του υπέροχου αυτού πιάτου.

Καθαρίζετε και βράζετε τις πατάτες για περίπου 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι πάρα πολύ. Τις κάνετε πουρέ όσο ακόμα είναι ζεστές. Ο πουρές πρέπει να είναι απαλός, χωρίς σβώλους και κομμάτια πατάτας.
Προσθέτετε στο μπολ με τον πουρέ τις πολτοποιημένες πιπεριές piquillo, το ηλιέλαιο, το χυμό λάιμ αλατίζετε και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στην άκρη.
Βράζετε τα φιλέτα κοτόπουλου στο ζωμό κοτόπουλου σε μέτρια φωτιά. Μόλις μαγειρευτούν τα αφήνετε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβετε. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ με τη μαγιονέζα, τον αρακά, το καλαμπόκι και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά.
Λαδώνετε ελαφρά μικρά στρογγυλά κουπ πατ και τα βάζετε σε ένα ταψί. Βάζετε στη βάση τους μια στρώση από το μίγμα της πατάτας, από πάνω απλώνετε μια στρώση από το μίγμα του κοτόπουλου και από πάνω απλώνετε άλλη μία στρώση από το μίγμα της πατάτας. Μπορείτε να το καταναλώσετε επί τόπου ή να το διατηρήσετε στη φόρμα στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε και βράζετε τις πατάτες για περίπου 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι πάρα πολύ. Τις κάνετε πουρέ όσο ακόμα είναι ζεστές. Ο πουρές πρέπει να είναι απαλός, χωρίς σβώλους και κομμάτια πατάτας.

Βήμα 2

Προσθέτετε στο μπολ με τον πουρέ τις πολτοποιημένες πιπεριές piquillo, το ηλιέλαιο, το χυμό λάιμ αλατίζετε και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στην άκρη.

Βήμα 3

Βράζετε τα φιλέτα κοτόπουλου στο ζωμό κοτόπουλου σε μέτρια φωτιά. Μόλις μαγειρευτούν τα αφήνετε να κρυώσουν και τα ψιλοκόβετε. Τα ρίχνετε σε ένα μπολ με τη μαγιονέζα, τον αρακά, το καλαμπόκι και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά.

Βήμα 4

Λαδώνετε ελαφρά μικρά στρογγυλά κουπ πατ και τα βάζετε σε ένα ταψί. Βάζετε στη βάση τους μια στρώση από το μίγμα της πατάτας, από πάνω απλώνετε μια στρώση από το μίγμα του κοτόπουλου και από πάνω απλώνετε άλλη μία στρώση από το μίγμα της πατάτας. Μπορείτε να το καταναλώσετε επί τόπου ή να το διατηρήσετε στη φόρμα στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.