OliveMagazine

Ceviche λαβράκι

Ceviche λαβράκι

Μερίδες:2
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 300γρ. λαβράκι φιλέτο (χωρίς κόκαλα και δέρμα)
  • χυμό από 2 λάιμ
  • 30ml χυμό γιούζου (προαιρετικά)
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 τσίλι, σε λεπτές φετούλες
  • ½ μάτσο κόλιανδρο
  • 5 ραπανάκια
  • αλάτι θαλασσινό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Κόβετε το λαβράκι ξεκινώντας από την ουρά προς το κεφάλι, σε πολύ λεπτές φέτες.

Το απλώνετε σε ένα πιάτο μία μία φετούλα και το καλύπτετε με τους χυμούς λάιμ, γιούζου και λεμόνι. Αλατίζετε και το αφήνετε να «ψηθεί» για 3 λεπτά.

Σερβίρετε το λαβράκι πάνω στα φύλλα κόλιανδρου και γαρνίρετε με λεπτοκομμένα ραπάνια και φρέσκο τσίλι. Αν το θέλετε πιο «ψημένο» το αφήνετε περισσότερη ώρα στους χυμούς των εσπεριδοειδών.

Συνταγή: Χρόνης Δαμαλάς / Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr