Graviera me Marmelada 2
clock icon
50'

Χανιώτικη γραβιέρα με πικάντικη μαρμελάδα πιπεριάς

Υλικά

  • 270 γρ. πιπεριά Φλωρίνης, χωρίς σπόρια
  • 70 γρ. πιπεριά Jalapeno, χωρίς σπόρια
  • 190 ml μηλόξιδο
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κλωνάρια μαντζουράνας ή φρέσκιας ρίγανης

Ένα γαστρονομικό ταξίδι από το Μεξικό στην Κρήτη: η μεστή βουτυρένια γεύση της γραβιέρας σε συνδυασμό με το πικάντικο στοιχείο της πιπεριάς Jalapeno και την γλυκύτητα της πιπεριας Φλωρίνης δημιουργούν ένα απολαυστικό ορεκτικό.

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί σε σιγανή φωτιά με κλειστό καπάκι για 20 με 30 λεπτά και στη συνέχεια για 10 λεπτά με ανοιχτό μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και στη συνέχεια μπλεντάρουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιογενή κρέμα/υφή.
Σερβίρουμε σε σκεύος ντιπ της αρεσκείας μας μαζί με 120 γρ. γραβιέρα ανά μερίδα.
Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί σε σιγανή φωτιά με κλειστό καπάκι για 20 με 30 λεπτά και στη συνέχεια για 10 λεπτά με ανοιχτό μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και στη συνέχεια μπλεντάρουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιογενή κρέμα/υφή.

Βήμα 2

Σερβίρουμε σε σκεύος ντιπ της αρεσκείας μας μαζί με 120 γρ. γραβιέρα ανά μερίδα.

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος