OliveMagazine

Cheeseburger με μεγάλο κεφτέ

Cheeseburger με μεγάλο κεφτέ

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:40 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, χοντροπερασμένο*
  • 100 ml σόδα αναψυκτικό
  • 30 γρ Lurpak Soft (light)
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 20-25 φύλλα φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 4 ψωμάκια μπριός, ιδανικά για μπέργκερ
  • 200 γρ. Arla Havarti, σε φέτες
  • τηγανητές πατάτες για το σερβίρισμα
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και τον απλώνουμε. Ρίχνουμε τη σόδα και αφήνουμε για περίπου 10΄ ώστε να απορροφηθεί.

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το 1/3  Lurpak Soft και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1΄-2΄ να μαλακώσουν. Το αδειάζουμε στο μπολ με τον κιμά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον δυόσμο και ζυμώνουμε ελαφρά. Πλάθουμε τους κεφτέδες σε μέγεθος περίπου 100 γρ. τον καθένα για να ψηθούν πιο εύκολα και γρήγορα. Τους αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστούν.

Σε μεγάλο καυτό αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε άλλο 1/3 βούτυρο και βάζουμε σε δόσεις τους κεφτέδες να ψηθούν. Ψήνουμε για περίπου 2΄-3΄ από την κάθε πλευρά και πάντα ανάλογα με το ψήσιμο που επιθυμούμε.

Ζεσταίνουμε στο ίδιο τηγάνι τα ψωμάκια μπριός αλείφοντάς τα πρώτα με λίγο βούτυρο και ταυτόχρονα μοιράζουμε το Arla Havarti πάνω από τους κεφτέδες να λιώσει

Φτιάχνουμε τα μπέργκερ βάζοντας έναν μεγάλο κεφτέ στο κάθε ψωμάκι και σερβίρουμε αν θέλουμε με πατάτες τηγανητές.

Tips

Για μπέργκερ ζητάμε πάντα από τον χασάπη μας κομμάτια κρέατος με λίπος περίπου 20% που θα περάσει μόνο μία φορά από τη μηχανή.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο