OliveMagazine

Cheeseburgers με αγγουράκι τουρσί

Cheeseburgers με αγγουράκι τουρσί

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 4 ψωμάκια για μπέργκερ, ελαφρώς ψημένα
  • 2 φέτες ψωμί ξερό (πολύ μπαγιάτικο) σε κομματάκια
  • 8 φέτες τυρί γραβιέρα ή γκούντα (από 2 για κάθε μπέργκερ)
  • 2 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι από φυλλαράκια μαϊντανού
  • μερικά φύλλα σαλάτας για το σερβίρισμα
  • ketchup
  • μουστάρδα
  • μαγιονέζα
  • αλάτι, πιπέρι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο. Το σοτάρετε για 1-2 λεπτά.

Χτυπάτε στο μπλέντερ το ψωμί με τον μαϊντανό μέχρι να γίνει το μίγμα σαν χοντροτριμμένη γαλέτα.

Το μεταφέρετε σ’ ένα μπολ και προσθέτετε τον κιμά, το σοταρισμένο κρεμμύδι με το λάδι του, το ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί και αλατοπίπερο. Τα ζυμώνετε όλα μαζί, προσθέτοντας και λίγο κρύο νερό μέχρι να γίνει ομοιογενές και αφράτο το μίγμα του κιμά. Πλάθετε με αυτό τέσσερα μπιφτέκια στρογγυλά και πλατιά.

Ζεσταίνετε καλά τη σχάρα ή το αντικολλητικό τηγάνι και ψήνετε τα μπιφτέκια για 4 λεπτά μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα. Τα γυρίζετε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά και ακουμπάτε πάνω στην ψημένη πλευρά από δύο φέτες τυριού έτσι ώστε να αρχίσουν να λιώνουν.

Τα σερβίρετε πάνω σε ψωμάκια που έχετε προηγουμένως ψήσει ελαφρά σε δεύτερο αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνο. Συνοδεύετε τα cheeseburger στο πιάτο με φύλλα σαλάτας και τηγανητές πατάτες πασπαλισμένες με χοντρό αλάτι και πάπρικα, αν σας αρέσει.

Tips

Αν θέλετε προσθέτετε στα ψημένα ψωμάκια από λίγη κέτσαπ, μουστάρδα και μαγιονέζα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr