CHEESECAKE
clock icon
15'

Cheesecake σε βαζάκι με κατσικίσιο τυρί και φρέσκες φράουλες

Υλικά

    Για τη βάση

  • 9 κουτ. σούπας νιφάδες βρώμης
  • 3 σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ. γλυκού βούτυρο
  • 1½ κουτ. γλυκού σπόρους chia
  • 3 κουτ. γλυκού καρύδα τριμμένη
  • Για την κρέμα

  • 200γρ. τυρί κρέμα
  • 200γρ. κατσικίσιο τυρί γαλλικού τύπου
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 50γρ. ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα από 1 μοσχολέμονο
  • 1½ κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
  • φράουλες φρέσκες για το σερβίρισμα

Tips

  • Αν η κρέμα φαίνεται λίγο σφιχτή, αραιώνετε με λίγο γάλα.

Ένα διαφορετικό υγιεινό και ανοιξιάτικο cheesecake σερβιρισμένο σε βαζάκια που θα αγαπήσουν και τα παιδιά.

Για τη βάση: Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, μοιράζετε το μίγμα σε τέσσερα βαζάκια και τα κρατάτε για λίγο στο ψυγείο.
Για την κρέμα: Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα για 1-2 λεπτά, και στη συνέχεια ρίχνετε το κατσικίσιο τυρί.
Μοιράζετε την κρέμα στα βαζάκια με τη βάση, διακοσμείτε με φρέσκες φράουλες και τα βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να παγώσει η κρέμα.
Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Για τη βάση: Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, μοιράζετε το μίγμα σε τέσσερα βαζάκια και τα κρατάτε για λίγο στο ψυγείο.

Βήμα 2

Για την κρέμα: Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα για 1-2 λεπτά, και στη συνέχεια ρίχνετε το κατσικίσιο τυρί.

Βήμα 3

Μοιράζετε την κρέμα στα βαζάκια με τη βάση, διακοσμείτε με φρέσκες φράουλες και τα βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να παγώσει η κρέμα.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή