OliveMagazine

Cheesecake αλμυρό με φέτα, δυόσμο και πιπεριές Φλωρίνης

Cheesecake αλμυρό με φέτα, δυόσμο και πιπεριές Φλωρίνης

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:1:20'
Έτοιμο σε:1:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη βάση

  • 8 κουτ. σούπας ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί της αρεσκείας σας, ψιλοθρυμματισμένη
  • 3 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο (ή μαργαρίνη)
  • 5 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα ή μυζήθρα ξερή
  • Για τη γέμιση

  • 4 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 300γρ. Ανθότυρο ΡΟΥΣΣΑΣ, λιωμένο με το πιρούνι
  • 150γρ. γιαούρτι αγελαδινό
  • 150ml κρέμα γάλακτος
  • 180γρ. Φέτα Π.Ο.Π. ΡΟΥΣΣΑΣ θρυμματισμένη
  • 1 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το στόλισμα

  • 10 πιπεριές Φλωρίνης από το γυάλινα βαζάκια κομμένες σε 20 ροδέλες και τυλιγμένες σε ρολάκια
  • 3-4 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τη βάση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε την ψίχα του ψωμιού, το βούτυρο και την παρμεζάνα ή τη μυζήθρα, μέχρι να φτιάξετε ένα πηχτό και λασπώδες μίγμα.

Βάζετε ένα τσέρκι με διάμετρο 24 εκ επάνω σε ένα ταψάκι, το οποίο έχετε στρώσει με λαδόκολλα. Αδειάζετε εκεί το μίγμα και το απλώνετε να καλύψει ομοιόμορφα το εσωτερικό του τσερκιού (τον πυθμένα μόνο). Ψήνετε τη βάση για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απαλά και να γίνει τραγανή.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε καλά τους κρόκους των αβγών με το ανθότυρο, μέχρι να φτιάξετε ένα ενιαίο μίγμα. Προσθέτετε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος, τη φέτα, το ψιλοκομμένο δυόσμο και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά.

Σε ένα καθαρό και στεγνό μπολ χτυπάτε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και την προσθέτετε στο μίγμα τυριών. Ανακατεύετε με μια ελαστική σπάτουλα ή με μια ξύλινη κουτάλα, με μεγάλες και ανάλαφρες κινήσεις, ώστε η μαρέγκα να ενωθεί με το μίγμα αλλά να μην χάσει τον όγκο της.

Αδειάζετε το μίγμα στο τσέρκι, επάνω στην ψημένη βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και το ξαναβάζετε στο φούρνο. Ψήνετε το cheesecake για 1 ώρα, μέχρι να σφίξει καλά η κρέμα και στη συνέχεια το αφήνετε να κρυώσει τελείως. Ανοίγετε με προσοχή το κούμπωμα του τσερκιού, το αφαιρείτε, στολίζετε με τα ρολάκια από τις πιπεριές Φλωρίνης. Βάζετε το ένα ρολάκι δίπλα στο άλλο σχηματίζοντας ωραία σπιράλ. Την ώρα του σερβιρίρματος περιχύνετε με κρέμα βαλσαμικού.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr