OliveMagazine

Cheesecake με μελομακάρονα και κουραμπιέδες

Cheesecake με μελομακάρονα και κουραμπιέδες

Μερίδες:8-10
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Χρόνος αναμονής:2-3 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 12 μελομακάρονα καλά μελωμένα
  • 350γρ. τυρί κρέμα
  • 150γρ. μασκαρπόνε
  • 150γρ. γιαούρτι
  • 1 κουτ. γλυκού κοφτό καφέ στιγμιαίο
  • 1 κουτ. σούπας κακάο
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 5 κουραμπιέδες τραγανοί, με αμύγδαλο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Παίρνετε μια στρογγυλή σπαστή φόρμα και την επενδύετε με πλαστική μεμβράνη κουζίνας. Αυτό το κάνετε για να διευκολυνθείτε στο ξεφορμάρισμα του γλυκού σας.

Βάζετε τα μελομακάρονα σε δίσκο και τα πατάτε με πιρούνι να σπάσουν και να γίνουν μικρά κομματάκια. Τα μαζεύετε και τα βάζετε στη φόρμα. Τα πατάτε με την ανάποδη ενός κουταλιού για να κάνετε τον πάτο του cheesecake.

Σε μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα, το μασκαρπόνε και το γιαούρτι. Τα δουλεύετε καλά να ομογενοποιηθούν και προσθέτετε τον καφέ, το κακάο και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά.

Απλώνετε το μίγμα πάνω από το στρώμα με τα μελομακάρονα και το ισιώνετε με ένα μαχαίρι. Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο και το αφήνετε να παγώσει καλά.

Λίγο πριν το σερβίρισμα τινάζετε τους κουραμπιέδες να φύγει η πολλή ζάχαρη και τους κόβετε κομματάκια. Τους σκορπάτε επάνω από το cheesecake να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και είστε έτοιμοι για σερβίρισμα.

Φωτογραφία Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr