OliveMagazine

Cheesecake με πραλίνα και αλμυρά φιστίκια

Cheesecake με πραλίνα και αλμυρά φιστίκια

Μερίδες:για μια φόρμα διαμ. 24εκ.
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:25'
Χρόνος αναμονής:6 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη βάση

  • 250γρ. μπισκότα τριμμένα
  • 125γρ. Βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • Για την κρέμα

  • 600γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 450γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 3 κουτ. σούπας κακάο κοσκινισμένο
  • 250γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος 36%, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • Για το σερβίρισμα

  • φιστίκι αράπικο ξεφλουδισμένο, ελαφρώς αλατισμένο και χοντροκοπανισμένο
  • λίγη πραλίνα φουντουκιού
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τη βάση: Ανακατεύετε τα τριμμένα μπισκότα και το βούτυρο σε ένα μπολ και τα στρώνετε ομοιόμορφα σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διάμ. 24εκ. Κρατάτε τη φόρμα στην άκρη.

Για την κρέμα: Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το κακάο, τη βανίλια, την πραλίνα, την κρέμα γάλακτος και χτυπάτε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αδειάζετε την κρέμα πάνω στη βάση των μπισκότων που ετοιμάσατε και στρώνετε την επιφάνεια με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 6 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σφίξει η κρέμα.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, ξεφορμάρετε το cheesecake σε πιατέλα σερβιρίσματος και σκορπάτε στην επιφάνεια του γλυκό τα φιστίκια και την πραλίνα ελαφρώς ζεσταμένη για να γίνει ρευστή.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr