OliveMagazine

Cheesecake με φράουλες

Cheesecake με φράουλες

Μερίδες:για μια φόρμα διαμ. 24εκ.
Χρόνος προετοιμασίας:40'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:40'
Χρόνος αναμονής:5 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη βάση

  • 1 πακέτο μπισκότα digestive
  • 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για την κρέμα

  • 500 γρ. τυρί κρέμα (ρικότα ιταλική ή τύπου Φιλαδέλφεια)
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φακελάκι ζελατίνη
  • 1 φλιτζάνι φράουλες ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • λίγο ξύσμα λεμονιού
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • Για τη σάλτσα φράουλας

  • 2 φλιτζάνια φράουλες ψιλοκομμένες
  • 5 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • λίγο χυμό λεμονιού
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα κάνετε σκόνη. Τα αδειάζετε σε μπολ, προσθέτετε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύετε μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής σκληρή ζύμη. Στρώνετε με τη ζύμη μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, πιέζοντάς την με κουτάλι για να μην αφήσει κενά. Την αφήνετε στο ψυγείο.

Λιώνετε στο μπλέντερ τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και τις αδειάζετε σε ένα μπολ. Μουλιάζετε τη ζελατίνη μέσα σε ένα μπρίκι με λίγο κρύο νερό και στη συνέχεια τη ζεσταίνετε ελαφρά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Τη ρίχνετε στο μπολ με τις φράουλες, προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε.

Αφρατεύετε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτετε το μίγμα με τις φράουλες και χτυπάτε για λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνετε το μίγμα των τυριών πάνω από το μπισκότο και αφήνετε το τσιζκέικ στο ψυγείο να πήξει πολύ καλά η κρέμα.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, ετοιμάζετε τη σάλτσα της φράουλας. Χτυπάτε στο μπλέντερ τις φράουλες με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού να πολτοποιηθούν.

Ξεφορμάρετε το τσιζκέικ σε πιατέλα, απλώνετε από πάνω τη σάλτσα της φράουλας και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr