OliveMagazine

Cheesecake με Baileys

Cheesecake με Baileys

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη βάση

  • 220γρ. μπισκότα τύπου digestive ή πτι-μπερ
  • 80γρ. βούτυρο φρέσκο, λιωμένο
  • Για την κρέμα

  • 250γρ. μασκαρπόνε ή άλλο τυρί κρέμα
  • 300γρ. ανθότυρο
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 2/3 φλιτζανιού αμυγδαλόψιχα καβουρδισμένη, αλεσμένη
  • ½ φλιτζάνι Baileys
  • Για το σιρόπι καραμέλας

  • 100γρ. ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας νερό
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας Baileys
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Χτυπάτε στο μπλέντερ τα μπισκότα να γίνουν σαν πούδρα και τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνετε το μίγμα σε μια φόρμα για τάρτες με αποσπώμενο πάτο, σκεπασμένη με λαδόκολλα και ισιώνετε καλά την επιφάνεια. Τη διατηρείτε στο ψυγείο.

Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και προσθέτετε τα τυριά. Ανακατεύετε καλά, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Προσθέτετε την αμυγδαλόψιχα και το ποτό. Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα πάνω από τη βάση των μπισκότων.

Ψήνετε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 50 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει μέσα στο σβηστό φούρνο. Όταν κρυώσει εντελώς, το βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 10 ώρες πριν το σερβίρετε.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα καραμέλας: Σε βαρύ βαθύ τηγάνι λιώνετε τη ζάχαρη με το νερό. Όταν η καραμέλα πάρει το χρώμα του μελιού, απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος (προσοχή γιατί πετάγεται και καίει). Ξαναβάζετε τη σάλτσα στη φωτιά για μερικά λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας το μίγμα καλά με αβγοδάρτη. Αποσύρετε τη σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτετε το Baileys.

Για να σερβίρετε το cheesecake, το μεταφέρετε από τη φόρμα σε πιατέλα, το πασπαλίζετε με το κακάο και το περιχύνετε με τη σάλτσα καραμέλας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr