OliveMagazine

Cheesecake μπακλαβά στο ποτήρι

Cheesecake μπακλαβά στο ποτήρι

Μερίδες:4-5
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:20'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • μπακλαβά με το σιρόπι του, που έχει περισσέψει
  • κουλούρια ή κέικ που έχουν ξεμείνει, σε κομμάτια
  • 300γρ. τυρί κρέμα
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σας ή ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • κανέλα
  • καρύδια ή αμύγδαλα τριμμένα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τη βάση: Σπάτε σε πολύ μικρά κομματάκια, μπισκότα ή κουλουράκια ή το τσουρέκι ή τη βασιλόπιτα και το κέικ που έχουν ξεραθεί.

Χτυπάτε το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο γάλα και το σφηνάκι από οποιοδήποτε λικέρ ή προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού.

Σε ποτήρια μοιράζετε σε στρώσεις εναλλάξ τα μπισκότα, τα απομεινάρια του μπακλαβά με το σιρόπι του και την κρέμα. Τελειώνετε από πάνω με κρέμα που θα πασπαλίσετε με λίγη κανέλα και τριμμένο αμύγδαλο ή καρύδι.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο