OliveMagazine

Cheesecake πορτοκάλι στο ποτήρι

Cheesecake πορτοκάλι στο ποτήρι

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:25'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη βάση

  • 50γρ. Βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 125γρ. μπισκότα ολικής άλεσης
  • λίγη κανέλα σε σκόνη
  • Για την κρέμα

  • 400γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
  • 200ml Arla Κρέμα Γάλακτος 36%
  • 3 ζελατίνες μικρές
  • 3 κουτ σούπας ζάχαρη
  • 1 καψουλάκι βανιλίνη
  • ξύσμα και χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 4 κουτ. σούπας γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ψιλοκομμένο
  • Για τη διακόσμηση

  • γλυκό πορτοκάλι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Μουλιάζετε τις ζελατίνες σε κρύο νερό να φουσκώσουν. Τις σουρώνετε και τις βάζετε σε κατσαρολάκι με το χυμό πορτοκαλιού. Ζεσταίνετε να λιώσουν, ανακατεύοντας.

Χτυπάτε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη. Προσθέτετε την κανέλα, το λιωμένο βούτυρο και χτυπάτε λίγο ακόμη να γίνουν ένα μίγμα σαν βρεγμένη άμμος. Το μοιράζετε σε 6 χαμηλά ποτήρια.

Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και το κρύο μίγμα της ζελατίνας, μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μίγμα. Προσθέτετε και το ψιλοκομμένο γλυκό πορτοκαλιού και ανακατεύετε.

Μοιράζετε το μίγμα πάνω από το μπισκότο και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα να σταθεροποιηθεί.

Όταν θέλετε να σερβίρετε προσθέτετε από πάνω γλυκό πορτοκάλι και σπασμένο μπισκότο και σερβίρετε αμέσως.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο