OliveMagazine

Cheesecake σε βαζάκι με κατσικίσιο τυρί και φρέσκες φράουλες

Cheesecake σε βαζάκι με κατσικίσιο τυρί και φρέσκες φράουλες

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Χρόνος αναμονής:1 ώρα
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη βάση

  • 9 κουτ. σούπας νιφάδες βρώμης
  • 3 σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ. γλυκού βούτυρο
  • 1½ κουτ. γλυκού σπόρους chia
  • 3 κουτ. γλυκού καρύδα τριμμένη
  • Για την κρέμα

  • 200γρ. τυρί κρέμα
  • 200γρ. κατσικίσιο τυρί γαλλικού τύπου
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 50γρ. ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα από 1 μοσχολέμονο
  • 1½ κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
  • φράουλες φρέσκες για το σερβίρισμα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τη βάση: Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, μοιράζετε το μίγμα σε τέσσερα βαζάκια και τα κρατάτε για λίγο στο ψυγείο.

Για την κρέμα: Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα για 1-2 λεπτά, και στη συνέχεια ρίχνετε το κατσικίσιο τυρί.

Μοιράζετε την κρέμα στα βαζάκια με τη βάση, διακοσμείτε με φρέσκες φράουλες και τα βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να παγώσει η κρέμα.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tips

Αν η κρέμα φαίνεται λίγο σφιχτή, αραιώνετε με λίγο γάλα.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο