OliveMagazine

Cheesecake σοκολάτας με φρέσκες φράουλες

Cheesecake σοκολάτας με φρέσκες φράουλες

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    για τη βάση

  • 1 πακέτο μπισκότα Digestive, θρυμματισμένα
  • 100γρ. βούτυρο 82%, λιωμένο
  • 50γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • ξύσμα από ½ λεμόνι
  • για την κρέμα

  • 500γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 300ml γάλα
  • 150γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • για τη διακόσμηση

  • 200γρ. φράουλες φρέσκες, ψιλοκομμένες
  • λίγο φιλέ αμυγδάλου (προαιρετικά)
  • λίγο σιρόπι σοκολάτας (προαιρετικά)
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Φτιάχνετε πρώτα τη βάση: Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί. To αφήνετε στην άκρη.

Ετοιμάζετε την κρέμα: Ρίχνετε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε ένα μπολ. Βράζετε το γάλα και το ρίχνετε στο μπολ με τη σοκολάτα. Με ένα σύρμα ανακατεύετε καλά για να λιώσει η κουβερτούρα.

Ενσωματώνετε το μασκαρπόνε στο μίγμα της κουβερτούρας.

Παίρνετε 8 χαμηλά ευρύχωρα ποτήρια και τα γεμίζετε με εναλλάξ στρώσεις από μπισκότο, φράουλες και κρέμα μέχρι πάνω.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr