OliveMagazine

Cheesecake σοκολάτα

Cheesecake σοκολάτα

Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:270
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 150 γρ. µπισκότα σοκολατένια τύπου Oreo
  • 30 γρ. Lurpak Soft (light), λιωµένο
  • Για τη γέμιση

  • 340 γρ. κουβερτούρα 70%, σε κοµµατάκια
  • 50 γρ. Lurpak Soft (light), λιωμένο
  • 350 γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη, κοσκινισµένη
  • 2 κουτ. γλυκού χυµό λεµονιού
  • 200 ml γάλα φρέσκο πλήρες
  • 2 κουτ. σούπας κακάο, σε σκόνη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Στρώνουµε τη βάση και τα πλαϊνά µιας μέτριας στρογγυλής φόρµας διαµέτρου 18-20 εκ. µε αντικολλητικό χαρτί. Χτυπάµε τα µπισκότα στο µούλτι να γίνουν σκόνη. Τα ανακατεύουµε σε ένα µπολ µε το Lurpak Soft (light). Με το µείγµα καλύπτουµε τη βάση της φόρµας πιέζοντας προς τα κάτω ώστε να γίνει συµπαγής. Αφήνουµε στο ψυγείο για 30΄.

Γέμιση: Λιώνουµε την κουβερτούρα σε φούρνο µικροκυµάτων: Ρίχνουµε τα κοµµάτια σε ένα γυάλινο µπολ μαζί με το Lurpak Soft (light). Τη ζεσταίνουµε για 30’’ στη µέτρια ισχύ του φούρνου, τη βγάζουµε και την ανακατεύουµε µε µια σπάτουλα. Τη ζεσταίνουµε για άλλα 30’’, τη βγάζουµε και την ανακατεύουµε. Επαναλαµβάνουµε όσες φορές χρειαστεί µέχρι να λιώσει.

Στο µεταξύ, ρίχνουµε το Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα, τη ζάχαρη, το λεµόνι, το γάλα και το κακάο σε ένα µπλέντερ και χτυπάµε µέχρι να οµογενοποιηθούν. Προσθέτουµε τη λιωµένη σοκολάτα και χτυπάµε ξανά.

Αδειάζουµε τη γέµιση πάνω από την µπισκοτένια βάση και αφήνουµε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Μόλις σφίξει η κουβερτούρα σερβίρουµε αμέσως.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο