OliveMagazine

Cheesecake φέτας με ντοματίνια και ελιές

Cheesecake φέτας με ντοματίνια και ελιές

Μερίδες:για ένα τσέρκι διαμ. 23εκ.
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:50'
Έτοιμο σε:1:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 200γρ. παξιμαδάκι κρητικό με ρίγανη
  • 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 50γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 250γρ. φέτα λιωμένη με πιρούνι
  • 250γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 αβγά
  • 3-4 κλαράκια μαντζουράνας (τα φυλλαράκια)
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα

  • 300γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • μερικές ελιές
  • φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σπάτε τα παξιμάδια σε κομμάτια και τα τρίβετε στο μπλέντερ σε δόσεις να γίνουν σκόνη. Ανακατεύετε το τρίμμα του παξιμαδιού με το ελαιόλαδο και το λιωμένο βούτυρο για να πάρετε ένα μίγμα σαν βρεγμένη άμμο. Στρώνετε με αυτό τη βάση μιας φόρμας με αποσπώμενο πάτο.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε τα λιωμένα τυριά σε ένα μπολ με σύρμα, προσθέτετε το γιαούρτι, τα αβγά, ανάλογο αλατοπίπερο, το ξύσμα λεμονιού και τη μαντζουράνα. Χτυπάτε να γίνει ομοιογενές το μίγμα.

Αδειάζετε το μίγμα πάνω από τη βάση με το παξιμάδι και ψήνετε το cheesecake για 50 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα περιμετρικά.

Αφήνετε το cheesecake να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί καλά πριν το ξεφορμάρετε σε πιατέλα. Σερβίρετε στολίζοντας με ντοματίνια, ελίτσες και φυλλαράκια ρίγανης.

Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr