cheesecake aiginis-anoigma
clock icon
1:10'

Cheesecake με φιστίκι

Υλικά

    Για τη βάση

  • 150 γρ. μπισκότα, τριμμένα στο μούλτι
  • 60 γρ. φιστίκι Αιγίνης, τριμμένο
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για τη γέμιση

  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 460 γρ. γιαούρτι
  • 2 κουτ. σουπ.  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 140 γρ. φιστίκι Αιγίνης, τριμμένο
  • 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 μέτρια αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • Για τη σάλτσα

  • μέλι
  • σπασμένα φιστίκια Αιγίνης

Tips

  • Μεγάλο μυστικό για το τσιζκέικ: Δεν ανακατεύουμε ούτε χτυπάμε τα αυγά πολύ. Δεν θέλουμε να κάνουν φυσαλίδες και να φουσκώσει πολύ το γλυκό κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Οπότε δεν χτυπάμε τα υλικά με το μίξερ.

Έχετε όρεξη για ένα γλυκάκι; Σας προτείνουμε ένα δροσερό τσιζκέικ με φιστίκι Αιγίνης.

Βάση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στον αέρα. Βάζουμε τα μπισκότα και το φιστίκι στο μπλέντερ και τα κάνουμε τρίμμα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να θυμίζει βρεγμένη άμμο.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενη βάση με διάμετρο 20-22 εκ. Με τα χέρια μας και με τη βοήθεια ενός ποτηριού με ίσια βάση πιέζουμε το μείγμα στη βάση της φόρμας. Ψήνουμε για 10΄ και έπειτα την αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα.

Γέμιση: Με ένα σύρμα χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε και το γιαούρτι και το ανακατεύουμε και αυτό. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, τα φιστίκια, το εκχύλισμα βανίλιας και, αφού τα ανακατέψουμε, προσθέτουμε και τα αυγά τα οποία ενσωματώνουμε στο μείγμα με τη βοήθεια μιας μαρίζ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160°C για περίπου 40΄. Είναι έτοιμο όταν μόνο το κέντρο του γλυκού είναι τρεμουλιαστό. Αφήνουμε να κρυώσει 10΄ και με μια σπάτουλα ξεκολλάμε το γλυκό από το πλάι της φόρμας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Σερβίρουμε με μέλι και φιστίκια.

Συνταγή: Γιάννης Μπουροδήμος- Styling: Τζαννής Σιφναίος- Food Styling: Μάκης

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στον αέρα. Βάζουμε τα μπισκότα και το φιστίκι στο μπλέντερ και τα κάνουμε τρίμμα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να θυμίζει βρεγμένη άμμο.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενη βάση με διάμετρο 20-22 εκ. Με τα χέρια μας και με τη βοήθεια ενός ποτηριού με ίσια βάση πιέζουμε το μείγμα στη βάση της φόρμας. Ψήνουμε για 10΄ και έπειτα την αφήνουμε να κρυώσει σε μια σχάρα.

Βήμα 2

Γέμιση: Με ένα σύρμα χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε και το γιαούρτι και το ανακατεύουμε και αυτό. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, τα φιστίκια, το εκχύλισμα βανίλιας και, αφού τα ανακατέψουμε, προσθέτουμε και τα αυγά τα οποία ενσωματώνουμε στο μείγμα με τη βοήθεια μιας μαρίζ.

Βήμα 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160°C για περίπου 40΄. Είναι έτοιμο όταν μόνο το κέντρο του γλυκού είναι τρεμουλιαστό. Αφήνουμε να κρυώσει 10΄ και με μια σπάτουλα ξεκολλάμε το γλυκό από το πλάι της φόρμας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Σερβίρουμε με μέλι και φιστίκια.

Συνταγή: Γιάννης Μπουροδήμος- Styling: Τζαννής Σιφναίος- Food Styling: Μάκης