CHEESECAKE SOKOLATAS ME AMYGDALA

clock icon
40'

Cheesecake σοκολάτας µε αμύγδαλα

Υλικά

    Για τη βάση

  • 250γρ. cookies σοκολάτας τριµµένα στο µπλέντερ
  • 100γρ. Flora Soft με βούτυρο, λιωμένο
  • 800γρ. τυρί κρέμα
  • 250ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη, κοσκινισµένη
  • 250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε µπεν µαρί
  • 1 φλιτζάνι αµύγδαλα ασπρισμένα, καβουρδισμένα και χοντροκοπανισµένα
  • Για την επικάλυψη

  • 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομματάκια
  • 100ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1-2 κουτ. σούπας κονιάκ
  • μερικά αµύγδαλα καβουρδισμένα

Το απόλυτο cheesecake! Με βάση που θα φτιάξετε με Flora Soft με βούτυρο, βελούδινη κρέμα και επίσης σοκολατένια επικάλυψη.

Φτιάχνετε πρώτα τη βάση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το λιωμένο Flora Soft µε τα τριµµένα μπισκότα να γίνουν οµοιόµορφο µίγµα και στρώνετε µε αυτό τον πάτο μιας ανοιγόµενης φόρμας διαμέτρου 26εκ. Το ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά κι αφήνετε να κρυώσει εντελώς.
Στο μεταξύ, χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος µε το τυρί και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να σφίξει το µίγµα. Προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα όσο ακόμα είναι χλιαρή και ανακατεύετε να οµογενοποιηθούν τα υλικά σας.
Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ανακατεύετε μέσα τα κοπανισμένα αµύγδαλα µε μια σπάτουλα. Στρώνετε την κρέμα πάνω από τη βάση των μπισκότων κι αφήνετε το cheesecake στο ψυγείο για 5-6 ώρες τουλάχιστον να σταθεροποιηθεί.
Ετοιμάζετε την επικάλυψη σοκολάτας: Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και μετά προσθέτετε τη σοκολάτα. Ανακατεύετε να γίνει ομοιογενής η σος και τέλος, ενσωματώνετε και το κονιάκ. Όταν θέλετε να σερβίρετε, κόβετε το cheesecake σε κομμάτια και σερβίρετε σε πιάτα, περιχύνοντας µε τη γκανάζ σοκολάτας και λίγο κοπανισμένο αμύγδαλο.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Φτιάχνετε πρώτα τη βάση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ºC. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το λιωμένο Flora Soft µε τα τριµµένα μπισκότα να γίνουν οµοιόµορφο µίγµα και στρώνετε µε αυτό τον πάτο μιας ανοιγόµενης φόρμας διαμέτρου 26εκ. Το ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά κι αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

Βήμα 2

Στο μεταξύ, χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος µε το τυρί και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να σφίξει το µίγµα. Προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα όσο ακόμα είναι χλιαρή και ανακατεύετε να οµογενοποιηθούν τα υλικά σας.

Βήμα 3

Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ανακατεύετε μέσα τα κοπανισμένα αµύγδαλα µε μια σπάτουλα. Στρώνετε την κρέμα πάνω από τη βάση των μπισκότων κι αφήνετε το cheesecake στο ψυγείο για 5-6 ώρες τουλάχιστον να σταθεροποιηθεί.

Βήμα 4

Ετοιμάζετε την επικάλυψη σοκολάτας: Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και μετά προσθέτετε τη σοκολάτα. Ανακατεύετε να γίνει ομοιογενής η σος και τέλος, ενσωματώνετε και το κονιάκ. Όταν θέλετε να σερβίρετε, κόβετε το cheesecake σε κομμάτια και σερβίρετε σε πιάτα, περιχύνοντας µε τη γκανάζ σοκολάτας και λίγο κοπανισμένο αμύγδαλο.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή