Διαδικασία
Πλένετε, στραγγίζετε και στεγνώνετε τα καλαμάρια σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να βγάλει τα αρώματά του αλλά να μη μαυρίσει, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
Ρίχνετε το μπούκοβο και το
θυμάρι, ανακατεύετε και δυναμώνετε τη φωτιά. Προσθέτετε τα καλαμάρια ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ασπρίσουν. Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε για 2 λεπτά. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε τις ντομάτες.
Αφού πάρει βράση το φαγητό χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε λίγο νερό αν χρειάζεται και μαγειρεύετε για 25 λεπτά μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση