chilli-con-calamari
clock icon
50'

Chili con calamari

Υλικά

Μια συνταγή με πρωταγωνιστή τα καλαμαράκια. Της δίνουμε χάριν αστειότητας μεξικάνικο όνομα, εμπνευσμένοι από το chili con carne, αν και βασίζεται στο ιταλικό Calamare in umido από τη Σικελία. Γίνεται εύκολα και γρήγορα χάρη στα προïόντα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να βγάλει τα αρώματά του αλλά να μη μαυρίσει, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.

Ρίχνουμε το μπούκοβο και το θυμάρι, ανακατεύουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τα καλαμάρια ανακατεύοντας διαρκώς. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα ντοματάκια.

Όταν πάρει βράση το φαγητό χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζεται και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα.

Φωτογραφία: Studio LM- Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να βγάλει τα αρώματά του αλλά να μη μαυρίσει, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.

Βήμα 2

Ρίχνουμε το μπούκοβο και το θυμάρι, ανακατεύουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τα καλαμάρια ανακατεύοντας διαρκώς. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα ντοματάκια.

Βήμα 3

Όταν πάρει βράση το φαγητό χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζεται και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα.

Φωτογραφία: Studio LM- Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση