OliveMagazine

Chili con calamari

Chili con calamari

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:40'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 κιλό καλαμαράκια μέτρια προς μικρά, καθαρισμένα και κομμένα (στα 3 το σώμα και στα 2 το κεφάλι)
  • 50ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 μέτριες σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
  • 3-4 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο, τα φυλλαράκια
  • 200ml κρασί λευκό ξηρό
  • 800γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες (κονκασέ ή φρέσκες στην εποχή τους)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Πλένετε, στραγγίζετε και στεγνώνετε τα καλαμάρια σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να βγάλει τα αρώματά του αλλά να μη μαυρίσει, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.

Ρίχνετε το μπούκοβο και το θυμάρι, ανακατεύετε και δυναμώνετε τη φωτιά. Προσθέτετε τα καλαμάρια ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ασπρίσουν. Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε για 2 λεπτά. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε τις ντομάτες.

Αφού πάρει βράση το φαγητό χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε λίγο νερό αν χρειάζεται και μαγειρεύετε για 25 λεπτά μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr