OliveMagazine

Chimichangas με κοτόπουλο

Chimichangas με κοτόπουλο

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 6 τορτίγιες από αλεύρι
  • 600γρ. κοτόπουλο στήθος
  • 200γρ. κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού τσίλι σε σκόνη
  • ½ ματσάκι ρίγανη φρέσκια (τα φυλλαράκια)
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού κύμινο
  • 2 κουτ. σούπας πράσινη πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη (ή πιπεριά κέρατο)
  • 150γρ. κασέρι Ξάνθης τριμμένο
  • 150γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 2 ασπράδια χτυπημένα
  • 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ ματσάκι κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα)
  • 1 λίτρο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το γκουακαμόλε

  • 2 ώριμα αβοκάντο, καθαρισμένα, λιωμένα με το πιρούνι
  • 50γρ. κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 καυτερή πιπεριά jalapenos λιωμένη (ή πιπεριά κέρατο καυτερή)
  • χυμό λάιμ
  • ¼ ματσάκι κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Ψήνετε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και το ψιλοκόβετε σε κομμάτια. Το διατηρείτε ζεστό σε μπολ.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε τα 50ml ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τη σκόνη τσίλι και το κύμινο για 2 λεπτά. Προσθέτετε το μίγμα στο κοτόπουλο.

Ζεσταίνετε τις τορτίγιες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, για 1 λεπτό. Αλείφετε περιμετρικά τις τορτίγιες με το ασπράδι, μοιράζετε το μίγμα με το κοτόπουλο, προσθέτετε από πάνω το τυρί και τις διπλώνετε σαν φάκελο. Τηγανίζετε τις τορτίγιες σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και από τις δύο μεριές.

Για το γκουακαμόλε: Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ, προσθέτοντας όσο χυμό λάιμ θέλετε εσείς. Σερβίρετε τα chimichangas ζεστά συνοδεύοντας με το στραγγιστό γιαούρτι και το γκουακαμόλε που ετοιμάσατε.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο