chips glykopatatas MALANDRENIS- anoigma
clock icon
40'

Chips γλυκοπατάτας με σάλτσα γουακαμόλε

Υλικά

  • 200 γρ. γλυκοπατάτα κομμένη στο μαντολίνο σε φέτες 1 χιλιοστού
  • Κορν φλαουερ
  • Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 1 ώριμο αβοκάντο, κατά προτίμηση Χανίων
  • 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • Χυμός από μισό λάιμ
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένη πιπεριά χαλαπένιο
  • Σάλτσα μαγιονέζας

  • 100 ml μαγιονέζα
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • Ξύσμα από πορτοκάλι

Η γλυκοπατάτα στο Μεξικό ονομάζεται camote. Στην σημερινή μας συνταγή έγιναν τσιπς και είναι ό,τι πρέπει να μας ανοίξουν την όρεξη ή να συνοδέψουν μια ωραία ταινία.

Ζεσταίνουμε το λάδι στους 160°C. Καλύπτουμε τα τσιπς με κορν φλάουρ και τα τινάζουμε για να φύγει το περίσσιο αλεύρι. Τηγανίζουμε και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Αλατιπιπερώνουμε.
Για τη σάλτσα γουακαμόλε: βάζουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και πολτοποιούμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
Για τη σάλτσα μαγιονέζας: τοποθετούμε όλα τα υλικά σε βαθύ σκεύος και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τα τσιπς με τις 2 σάλτσες.
Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι στους 160°C. Καλύπτουμε τα τσιπς με κορν φλάουρ και τα τινάζουμε για να φύγει το περίσσιο αλεύρι. Τηγανίζουμε και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Αλατιπιπερώνουμε.

Βήμα 2

Για τη σάλτσα γουακαμόλε: βάζουμε όλα τα υλικά σε μπλέντερ και πολτοποιούμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.

Βήμα 3

Για τη σάλτσα μαγιονέζας: τοποθετούμε όλα τα υλικά σε βαθύ σκεύος και ανακατεύουμε.

Βήμα 4

Σερβίρουμε τα τσιπς με τις 2 σάλτσες.

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος