xoirina pansetakia anoigma
clock icon
30'

Χοιρινά πανσετάκια με τραγανά φασολάκια

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • Για τις πανσέτες
  • 600 γρ. πανσέτα χωρίς κόκαλο
  • 1 λίτρο νερό
  • 100 γρ. αλάτι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • Για την κρέμα πιπεριάς
  • 6 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο
  • 30 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 60 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τα φασολάκια
  • 500 γρ. φασολάκια πλατιά
  • 20 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οι χοιρινές πανσέτες είναι ένα μεζεδάκι που αγαπάμε πολύ. Γίνοναι πεντανόστιμες στο μπάρμπεκιου αλλά ψήνονται μια χαρά και στο τηγάνι.

Πανσέτες: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 1 λίτρο νερό με τα 100 γρ. αλάτι και ανακατεύουμε να διαλυθεί το αλάτι. Βάζουμε τις πανσέτες στο μπολ και αφήνουμε για 15΄.

Φασολάκια: Στο μεταξύ βάζουμε ένα κατσαρολάκι με νερό και βράζουμε τα φασολάκια για 15΄ και σουρώνουμε.

Κρέμα πιπεριάς: Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και χτυπάμε πολύ καλά για 2΄-3΄.

Σοτάρουμε τις πανσέτες και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο με λίγο ελαιόλαδο και 1 σκελίδα σκόρδο τις ψήνουμε για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Τις σβήνουμε με το λευκό κρασί. Βγάζουμε τις πανσέτες σε πιάτο και στο ίδιο τηγάνι περνάμε για 2΄ τα φασολάκια ανακατεύοντας.
Σερβίρουμε με την κρέμα πιπεριάς και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M.

Διαδικασία

Βήμα 1

Πανσέτες: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 1 λίτρο νερό με τα 100 γρ. αλάτι και ανακατεύουμε να διαλυθεί το αλάτι. Βάζουμε τις πανσέτες στο μπολ και αφήνουμε για 15΄.

Βήμα 2

Φασολάκια: Στο μεταξύ βάζουμε ένα κατσαρολάκι με νερό και βράζουμε τα φασολάκια για 15΄ και σουρώνουμε.

Βήμα 3

Κρέμα πιπεριάς: Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και χτυπάμε πολύ καλά για 2΄-3΄.

Βήμα 4

Σοτάρουμε τις πανσέτες και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο με λίγο ελαιόλαδο και 1 σκελίδα σκόρδο τις ψήνουμε για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Τις σβήνουμε με το λευκό κρασί. Βγάζουμε τις πανσέτες σε πιάτο και στο ίδιο τηγάνι περνάμε για 2΄ τα φασολάκια ανακατεύοντας.
Σερβίρουμε με την κρέμα πιπεριάς και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M.