xoirina pansetakia anoigma
clock icon
30'

Χοιρινά πανσετάκια με τραγανά φασολάκια

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • Για τις πανσέτες
  • 600 γρ. πανσέτα χωρίς κόκαλο
  • 1 λίτρο νερό
  • 100 γρ. αλάτι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 200 ml λευκό ξηρό κρασί
  • Για την κρέμα πιπεριάς
  • 6 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο
  • 30 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 60 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τα φασολάκια
  • 500 γρ. φασολάκια πλατιά
  • 20 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι χοντρό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οι χοιρινές πανσέτες είναι ένα μεζεδάκι που αγαπάμε πολύ. Γίνοναι πεντανόστιμες στο μπάρμπεκιου αλλά ψήνονται μια χαρά και στο τηγάνι. Δείτε πώς να ετοιμάσετε τις προτάσεις μας, χρησιμοποιώντας τα σκεύη και τα εργαλεία τoυ Cook-Shop.

Enjoy Cooking Enjoy Cooking

Τα απαραίτητα

Μπλέντερ “Mix & Go” Severin 500W

Ανοξείδωτο Κατσαρολάκι Küchenprofi 1,3lt, 18cm

Αντικολλητική Γκριλιέρα Fissler Cenit Induction 28x28cm

Πανσέτες: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 1 λίτρο νερό με τα 100 γρ. αλάτι και ανακατεύουμε να διαλυθεί το αλάτι. Βάζουμε τις πανσέτες στο μπολ και αφήνουμε για 15΄.

Φασολάκια: Στο μεταξύ βάζουμε ένα κατσαρολάκι με νερό και βράζουμε τα φασολάκια για 15΄ και σουρώνουμε.

Κρέμα πιπεριάς: Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και χτυπάμε πολύ καλά για 2΄-3΄.

Σοτάρουμε τις πανσέτες και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο με λίγο ελαιόλαδο και 1 σκελίδα σκόρδο τις ψήνουμε για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Τις σβήνουμε με το λευκό κρασί. Βγάζουμε τις πανσέτες σε πιάτο και στο ίδιο τηγάνι περνάμε για 2΄ τα φασολάκια ανακατεύοντας.
Σερβίρουμε με την κρέμα πιπεριάς και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M.

Διαδικασία

Βήμα 1

Πανσέτες: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε 1 λίτρο νερό με τα 100 γρ. αλάτι και ανακατεύουμε να διαλυθεί το αλάτι. Βάζουμε τις πανσέτες στο μπολ και αφήνουμε για 15΄.

Βήμα 2

Φασολάκια: Στο μεταξύ βάζουμε ένα κατσαρολάκι με νερό και βράζουμε τα φασολάκια για 15΄ και σουρώνουμε.

Βήμα 3

Κρέμα πιπεριάς: Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα και χτυπάμε πολύ καλά για 2΄-3΄.

Βήμα 4

Σοτάρουμε τις πανσέτες και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο με λίγο ελαιόλαδο και 1 σκελίδα σκόρδο τις ψήνουμε για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Τις σβήνουμε με το λευκό κρασί. Βγάζουμε τις πανσέτες σε πιάτο και στο ίδιο τηγάνι περνάμε για 2΄ τα φασολάκια ανακατεύοντας.
Σερβίρουμε με την κρέμα πιπεριάς και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M.