xoirina-souvlakia

ΧΟΙΡΙΝΟ

clock icon
40'

Χοιρινά σουβλάκια με μπίρα, κάρι και κέτσαπ

Υλικά

  • 750γρ. χοιρινό σε κύβους πάχους 3εκ. περίπου
  • 1 κουτί μπίρα
  • 1 κουτ. σούπας κάρι σε σκόνη
  • 4 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε κύβους
  • 1 πράσινη πιπεριά, σε κύβους
  • 1 κίτρινη πιπεριά, σε κύβους
  • αλάτι, πιπέρι

Δίνουμε ελαφρώς εξωτικό τόνο στα αγαπημένα μας χοιρινά σουβλάκια, προσθέτοντας στη μαρινάδα τους κάρι. Το καλοκαιρινό BBQ στα καλύτερα του!

Αναμιγνύετε το λιωμένο σκόρδο με το κάρι και το ελαιόλαδο. Βάζετε το κρέας σε πλαστικό μπολ, ρίχνετε από πάνω το μίγμα με το κάρι και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε την κέτσαπ και ανακατεύετε ξανά να πάει παντού. Περιχύνετε το κρέας στο μπολ με όση μπίρα χρειάζεται μέχρι να σκεπαστεί και αφήνετε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον ή όλο το βράδυ. Αφήνετε και τα ξύλινα καλαμάκια σε νερό.
Στραγγίζετε τους κύβους του χοιρινού από τη μαρινάδα και τους περνάτε στα καλαμάκια εναλλάξ με κομμάτια από πιπεριές σε διάφορα χρώματα.
Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε τα σουβλάκια στο μπάρμπεκιου ή το γκριλ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμιγνύετε το λιωμένο σκόρδο με το κάρι και το ελαιόλαδο. Βάζετε το κρέας σε πλαστικό μπολ, ρίχνετε από πάνω το μίγμα με το κάρι και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 2

Προσθέτετε την κέτσαπ και ανακατεύετε ξανά να πάει παντού. Περιχύνετε το κρέας στο μπολ με όση μπίρα χρειάζεται μέχρι να σκεπαστεί και αφήνετε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον ή όλο το βράδυ. Αφήνετε και τα ξύλινα καλαμάκια σε νερό.

Βήμα 3

Στραγγίζετε τους κύβους του χοιρινού από τη μαρινάδα και τους περνάτε στα καλαμάκια εναλλάξ με κομμάτια από πιπεριές σε διάφορα χρώματα.

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε τα σουβλάκια στο μπάρμπεκιου ή το γκριλ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Αντωνία Κατή