tigania mbira
clock icon
45'

Χοιρινή τηγανιά με μαύρη μπίρα και μανιτάρια

Υλικά

  • 8 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό χοιρινό λαιμό, χωρίς κόκαλο, σε κύβους
  • 6 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο, σε χοντρούς κύβους
  • 2 κόκκινες πιπεριές, σε χοντρούς κύβους
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια, σε χοντρούς κύβους
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, κομμένες
  • 60 ml κρέμα βαλσάμικου
  • 400 ml μαύρη μπίρα
  • 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα, σε κύβους
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Φτιάχνουμε απολαυστική χοιρινή τηγανιά με μαύρη μπίρα και μανιτάρια. Σερβίρουμε γαρνίροντας με κύβους κεφαλογραβιέρας.

Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει. Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μας, σε δόσεις αν χρειαστεί, για 3΄-4΄ μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε σε μια πιατέλα με τρυπητή κουτάλα.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε καλά τους κύβους των λαχανικών και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν για περίπου 3΄. Ρίχνουμε ξανά το κρέας και σβήνουμε με την κρέμα βαλσάμικου και τη μαύρη μπίρα. Τέλος, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τα φύλλα δάφνης και αλατοπιπερώνουμε.

Ανακατεύουμε και καλύπτουμε με το καπάκι της κατσαρόλας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα, μέχρι να μελώσει. Σερβίρουμε γαρνίροντας με κύβους κεφαλογραβιέρας.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει. Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μας, σε δόσεις αν χρειαστεί, για 3΄-4΄ μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε σε μια πιατέλα με τρυπητή κουτάλα.

Βήμα 2

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε καλά τους κύβους των λαχανικών και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν για περίπου 3΄. Ρίχνουμε ξανά το κρέας και σβήνουμε με την κρέμα βαλσάμικου και τη μαύρη μπίρα. Τέλος, προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τα φύλλα δάφνης και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε και καλύπτουμε με το καπάκι της κατσαρόλας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα, μέχρι να μελώσει. Σερβίρουμε γαρνίροντας με κύβους κεφαλογραβιέρας.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M.