xoirini tigania
clock icon
25'

Χοιρινή τηγανιά με τηγανητές πατάτες

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 800 γρ. χοιρινό, κομμένο σε μικρές μπουκιές
  • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1,5 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή ή θυμάρι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Tips

  • Μπορούμε να προσθέσουμε στην τηγανιά και 1 κ.σ. μουστάρδα, ταιριάζει πολύ με το χοιρινό.
  • Αν μας περισσέψει τηγανιά, μπορούμε να της προσθέσουμε μερικές πιπεριές, ντομάτα και να τη σερβίρουμε την επομένη με ρύζι.
  • Η τηγανιά με κοτόπουλο γίνεται ακόμη πιο εύκολα παραλείποντας το πρώτο βήμα εκτέλεσης της συνταγής

Ενα γρήγορο και εύκολο φαγητό που με λίγες προσθήκες μπορεί να γίνει αγαπημένο μας! Eξάλλου, η χοιρινή τηγανιά με τηγανητές πατάτες είναι από τις πιο αγαπητές επιλογές μικρών και μεγάλων. Δείτε πώς να ετοιμάσετε τις προτάσεις μας, χρησιμοποιώντας τα σκεύη τoυ Cook-Shop.

Enjoy Cooking Enjoy Cooking

Τα απαραίτητα

Προστατευτική Σίτα Για Τηγάνισμα Küchenprofi Delux 29cm

Αντικολλητικό Τηγάνι Fissler Adamant Premium

Ηλεκτρονικοί Μύλοι Αλατιού/Πιπεριού Salter

Βάζουμε το χοιρινό σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαριά μεταλλική βάση μαζί με 1/2 φλιτζάνι νερό και το μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να βγάλει το κρέας όλα τα υγρά του και να εξατμιστούν.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε μέχρι το χοιρινό να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές για 5΄, προσθέτουμε το κρασί, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15΄ μέχρι να μείνει η τηγανιά με το λάδι της. Περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε το χοιρινό σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαριά μεταλλική βάση μαζί με 1/2 φλιτζάνι νερό και το μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να βγάλει το κρέας όλα τα υγρά του και να εξατμιστούν.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε μέχρι το χοιρινό να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές για 5΄, προσθέτουμε το κρασί, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 15΄ μέχρι να μείνει η τηγανιά με το λάδι της. Περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη