OliveMagazine

Christmas pudding

Christmas pudding

Μερίδες:για 1 μεγάλη φόρμα
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:4:0'
Έτοιμο σε:4:30'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 150γρ. σταφίδες ξανθές
  • 200γρ. σταφίδες μαύρες
  • 150γρ. κομματάκια από διάφορα φρουί γλασέ
  • 5 δαμάσκηνα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 150ml κονιάκ
  • 5 αβγά
  • 250γρ. Καστανή Ζάχαρη Fytro
  • 250γρ. βούτυρο φρέσκο αγελάδος
  • 100ml γάλα πλήρες
  • 250γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 150γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 18γρ. Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 2γρ. αλάτι
  • Για τη διακόσμηση

  • ζάχαρη άχνη
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε σε ένα μπολ τις σταφίδες με το κονιάκ να μουλιάσουν.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το μίγμα από τις σταφίδες με το κονιάκ, με τα φρουί γλασέ, τα δαμάσκηνα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύετε την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο, το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, την πούδρα αμυγδάλου, το αλάτι και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το βούτυρο και την Καστανή Ζάχαρη Fytro και τα χτυπάτε με το φτερό μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς. Προσθέτετε τα αβγά ένα προς ένα και αφού αφομοιωθούν στο μίγμα συνεχίζετε το χτύπημα και ρίχνετε σταδιακά το γάλα.

Βάζετε στο μίξερ και το μίγμα των αλεύρων και συνεχίζετε το ανακάτεμα σε χαμηλή ταχύτητα για 2-3 λεπτά ακόμα. Τέλος προσθέτετε το μίγμα των αποξηραμένων φρούτων με το κονιάκ.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία μεγάλη ή δύο μεσαίες ημισφαιρικές φόρμες και βάζετε μέσα το μίγμα. Καλύπτετε την επιφάνεια της φόρμας με μεβράνη 2 φορές. Ψήνετε σε μεγάλη κατσαρόλα (μπεν-μαρί) σε μεσαία προς δυνατή φωτιά, διατηρώντας τη στάθμη του νερού στα ¾ της φόρμας, για περίπου 4 ώρες.

Αφού δοκιμάσετε με το μαχαίρι ότι η πουτίγκα έχει ψηθεί, την αφήνετε για λίγο εκτός κατσαρόλας και έπειτα ξεφορμάρετε. Σερβίρετε τη χριστουγεννιάτικη πουτίγκα σε μια πιατέλα και μόλις κρυώσει πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και αν θέλετε διακοσμείτε με ζαχαρόπαστα.

Tips

Το μίγμα της πουτίγκας όταν είναι ακόμη ωμό θα πρέπει να φτάνει λίγο πιο πάνω από τη μέση της φόρμας που θα χρησιμοποιήσετε για το ψήσιμο.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο