Christmas baking
clock icon
25'

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με μαρμελάδα ή σοκολάτα

Υλικά

  • 300γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 150γρ. βούτυρο φρέσκο, μαλακωμένο
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 1 καψουλάκι βανιλίνης
  • 1 αβγό
  • 1 βάζο Μαρμελάδα Βερίκοκο με Φρουκτόζη Fytro
  • ζάχαρη άχνη
  • Για το γλάσο σοκολάτας:

  • 200γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200γρ. Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 20γρ. μέλι

Θα τα φτιάξετε πανεύκολα με Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ για να τα απολαύσει όλη η οικογένεια μαζί το πρωινό των Χριστουγέννων.

Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να αφρατέψει. Προσθέτετε σταδιακά το αβγό, το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και ζυμώνετε το μίγμα μέχρι να πάρετε μια σφιχτή ζύμη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 0,5εκ. περίπου και κόβετε με κουπ πατ σε γιορτινά σχήματα, όπως αστεράκια και έλατα.
Βάζετε στην άκρη τα μισά μπισκότα. Χρησιμοποιώντας μια δαχτυλήθρα ή καπάκι από μικρό μπουκαλάκι, ή αντίστοιχο σχήμα σε μικρότερο μέγεθος κόβετε και αφαιρείτε από το κέντρο των υπολοίπων ένα κομμάτι ζύμης.
Αραδιάζετε όλα τα μπισκότα σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου, προσέχοντας να μην πάρουν χρώμα. Όταν βγάλετε τα μπισκότα από το φούρνο, τα αφήνετε να για 3 λεπτά στο ταψί και στη συνέχεια τα μεταφέρετε σε πιατέλα.
Για το γλάσο σοκολάτας: Βάζετε την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ σε μπολ. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνετε στο μπολ, μαζί με το μέλι. Ανακατεύετε καλά με σπάτουλα σιλικόνης να λιώσει η κουβερτούρα και αφήνετε το γλάσο να κρυώσει.
Όταν κρυώσουν εντελώς τα μπισκότα, αλείφετε όσα δεν έχουν τρύπα με Μαρμελάδα Βερίκοκο με Φρουκτόζη Fytro ή γλάσο σοκολάτας, σκεπάζετε με τα τρύπια μπισκότα ή μπισκότα ίδιου σχήματος αλλά μικρότερου μεγέθους. Πασπαλίζετε αν θέλετε με λίγη άχνη ζάχαρη και διατηρείτε τα μπισκότα σας σε μεταλλικό κουτί.

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάτε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να αφρατέψει. Προσθέτετε σταδιακά το αβγό, το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και ζυμώνετε το μίγμα μέχρι να πάρετε μια σφιχτή ζύμη.

Βήμα 2

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC. Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 0,5εκ. περίπου και κόβετε με κουπ πατ σε γιορτινά σχήματα, όπως αστεράκια και έλατα.

Βήμα 3

Βάζετε στην άκρη τα μισά μπισκότα. Χρησιμοποιώντας μια δαχτυλήθρα ή καπάκι από μικρό μπουκαλάκι, ή αντίστοιχο σχήμα σε μικρότερο μέγεθος κόβετε και αφαιρείτε από το κέντρο των υπολοίπων ένα κομμάτι ζύμης.

Βήμα 4

Αραδιάζετε όλα τα μπισκότα σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου, προσέχοντας να μην πάρουν χρώμα. Όταν βγάλετε τα μπισκότα από το φούρνο, τα αφήνετε να για 3 λεπτά στο ταψί και στη συνέχεια τα μεταφέρετε σε πιατέλα.

Βήμα 5

Για το γλάσο σοκολάτας: Βάζετε την Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ σε μπολ. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνετε στο μπολ, μαζί με το μέλι. Ανακατεύετε καλά με σπάτουλα σιλικόνης να λιώσει η κουβερτούρα και αφήνετε το γλάσο να κρυώσει.

Βήμα 6

Όταν κρυώσουν εντελώς τα μπισκότα, αλείφετε όσα δεν έχουν τρύπα με Μαρμελάδα Βερίκοκο με Φρουκτόζη Fytro ή γλάσο σοκολάτας, σκεπάζετε με τα τρύπια μπισκότα ή μπισκότα ίδιου σχήματος αλλά μικρότερου μεγέθους. Πασπαλίζετε αν θέλετε με λίγη άχνη ζάχαρη και διατηρείτε τα μπισκότα σας σε μεταλλικό κουτί.