Christmas cookies with chocolate star pattern on cooling rack wi

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

clock icon
1:30'

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με σοκολατένιο αστέρι

Υλικά

Tips

  • Τα λευκά αστεράκια μπορούμε να τα ψήσουμε μόνα τους και να έχουμε μικρά αστερένια μπισκότα ή να τα πλάσουμε πάλι (ελαφρά) σε ζύμη και να συνεχίσουμε τη διαδικασία με τα σοκολατένια αστέρια. Η επιλογή είναι δική μας.
  • Αν φέρουμε και τα παιδιά στον πάγκο της κουζίνας θα τους χαρίσουμε μια αξέχαστη χριστουγεννιάτικη εμπειρία!
  • Αν αποφασίσουμε να φτιάξουμε μεγάλα δίχρωμα μπισκότα και μικρά «λευκά» αστέρια θα τα ψήσουμε ξεχωριστά, δίνοντας προσοχή στον χρόνο ψησίματος (10 λεπτά λιγότερο για τα μικρά μπισκότα)

Επιλέγουμε αγαπημένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ και φτιάχνουμε υπέροχα χριστουγεννιάτικα μπισκότα βανίλιας με σοκολατένια αστέρια. Αν φωνάξουμε και τα παιδιά στην κουζίνα, θα περάσουμε υπέροχα και θα τους χαρίσουμε μια αξέχαστη χριστουγεννιάτικη εμπειρία.

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και το αλάτι.
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 7-8 λεπτά. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα. Ρίχνουμε τα αυγά σιγά σιγά (σε κλωστή) και σταδιακά στον κάδο του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Προσθέτουμε το γάλα. Στο τέλος ρίχνουμε το μίγμα του αλευριού σιγά σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά, μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
Αφαιρούμε τη μισή ζύμη από τον κάδο. Στη ζύμη που έχει μείνει στο μίξερ προσθέτουμε τα 50 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και τη βανίλια και χτυπάμε για 2 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν. Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο με τη βοήθεια μιας μαρίζ και την κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε την υπόλοιπη μισή ζύμη στον κάδο, προσθέτουμε 60 γρ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και τις 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει η ζύμη σοκολατένια.
Πλάθουμε τις δύο ζύμες σε στρογγυλές μπάλες, τις τυλίγουμε με μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Στο μεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Πάνω σε μια καθαρή αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε την κάθε ζύμη με τον πλάστη, σε φύλλο πάχους 0,5εκ. Φτιάχνουμε όλα τα αστέρια με ένα μικρό κουπ πατ στην σοκολατένια ζύμη.
Για τη λευκή ζύμη, με ένα κουπ πατ κόβουμε στρογγυλά μπισκότα. Βάζουμε το κουπ πατ αστέρι στη λευκή ζύμη, κόβουμε ένα αστέρι και το αφαιρούμε. Στη θέση του βάζουμε το σοκολατένιο αστέρι, με προσοχή να ενοποιηθεί η ζύμη και αλείφουμε με λίγο αυγό (θα σταθεροποιηθεί καλύτερα) . Συνεχίζουμε μέχρι να φτιάξουμε όλα τα μπισκότα.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο μεγάλο ταψί του φούρνου και μεταφέρουμε τα μπισκότα. Αφήνουμε κενό μεταξύ τους για να μην κολλήσουν. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν εντελώς.

Διαδικασία

Βήμα 1

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ και το αλάτι.

Βήμα 2

Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 7-8 λεπτά. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα. Ρίχνουμε τα αυγά σιγά σιγά (σε κλωστή) και σταδιακά στον κάδο του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Προσθέτουμε το γάλα. Στο τέλος ρίχνουμε το μίγμα του αλευριού σιγά σιγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά, μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.

Βήμα 3

Αφαιρούμε τη μισή ζύμη από τον κάδο. Στη ζύμη που έχει μείνει στο μίξερ προσθέτουμε τα 50 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και τη βανίλια και χτυπάμε για 2 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν. Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο με τη βοήθεια μιας μαρίζ και την κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε την υπόλοιπη μισή ζύμη στον κάδο, προσθέτουμε 60 γρ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και τις 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει η ζύμη σοκολατένια.

Βήμα 4

Πλάθουμε τις δύο ζύμες σε στρογγυλές μπάλες, τις τυλίγουμε με μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Στο μεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Πάνω σε μια καθαρή αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε την κάθε ζύμη με τον πλάστη, σε φύλλο πάχους 0,5εκ. Φτιάχνουμε όλα τα αστέρια με ένα μικρό κουπ πατ στην σοκολατένια ζύμη.

Βήμα 5

Για τη λευκή ζύμη, με ένα κουπ πατ κόβουμε στρογγυλά μπισκότα. Βάζουμε το κουπ πατ αστέρι στη λευκή ζύμη, κόβουμε ένα αστέρι και το αφαιρούμε. Στη θέση του βάζουμε το σοκολατένιο αστέρι, με προσοχή να ενοποιηθεί η ζύμη και αλείφουμε με λίγο αυγό (θα σταθεροποιηθεί καλύτερα) . Συνεχίζουμε μέχρι να φτιάξουμε όλα τα μπισκότα.

Βήμα 6

Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο μεγάλο ταψί του φούρνου και μεταφέρουμε τα μπισκότα. Αφήνουμε κενό μεταξύ τους για να μην κολλήσουν. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν εντελώς.