troufakia

clock icon
40'

Χριστουγεννιάτικα τρουφάκια σοκολάτας με άρωμα αμαρέτο

Υλικά

    Για τη γκανάζ

  • 60ml λικέρ αμαρέτο
  • 50γρ. βούτυρο
  • 500γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ
  • 280γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • Για την επικάλυψη

  • Κακάο ΓΙΩΤΗΣ

Το καλύτερο κέρασμα για τις γιορτές, που “παντρεύει” αρμονικά την απολαυστική Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ με το άρωμα αμαρέτο, σε ένα συνδυασμό που μένει αξέχαστος.

Πρώτα ετοιμάζετε τη γκανάζ. Λιώνετε την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε μπαιν-μαρί. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε ελαφρώς την κρέμα γάλακτος, τη ρίχνετε σιγά σιγά στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε και το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.
Τέλος, προσθέτετε το λικέρ αι ανακατεύετε. Αδειάζετε τη γκανάζ σε ένα μπολ και τη βάζετε για 2 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει.
Αφού κρυώσει η γκανάζ τη βγάζετε από το ψυγείο και με ένα κουταλάκι παίρνετε όση ποσότητα επιθυμείτε και την πλάθετε σε μπαλάκια, τα οποία βάζετε ξανά στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.
Στη συνέχεια, τα βγάζετε από το ψυγείο και τα πασπαλίζετε με Κακάο ΓΙΩΤΗΣ. Τα ξαναβάζετε στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να τα σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα ετοιμάζετε τη γκανάζ. Λιώνετε την Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε μπαιν-μαρί. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε ελαφρώς την κρέμα γάλακτος, τη ρίχνετε σιγά σιγά στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε και το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.

Βήμα 2

Τέλος, προσθέτετε το λικέρ αι ανακατεύετε. Αδειάζετε τη γκανάζ σε ένα μπολ και τη βάζετε για 2 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει.

Βήμα 3

Αφού κρυώσει η γκανάζ τη βγάζετε από το ψυγείο και με ένα κουταλάκι παίρνετε όση ποσότητα επιθυμείτε και την πλάθετε σε μπαλάκια, τα οποία βάζετε ξανά στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.

Βήμα 4

Στη συνέχεια, τα βγάζετε από το ψυγείο και τα πασπαλίζετε με Κακάο ΓΙΩΤΗΣ. Τα ξαναβάζετε στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να τα σερβίρετε.