OliveMagazine

Churros, οι λουκουμάδες στα ισπανικά

Churros, οι λουκουμάδες στα ισπανικά

Μερίδες:5-6
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:35'
Χρόνος αναμονής:30 λεπτά
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι σκληρό
  • 3 αβγά
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • Για το σερβίρισμα

  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε σε κατσαρολάκι το νερό, το βούτυρο, το αλάτι, τη ζάχαρη και τα αφήνετε να πάρουν βράση.

Προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα ζαχαροπλαστικής να ενωθούν τα υλικά και κατεβάζετε από τη φωτιά όταν ξεκολλήσει το μίγμα από την κατσαρόλα. Μεταφέρετε τη ζύμη σε μπολ. Προσθέτετε ένα-ένα τα αβγά χτυπώντας με μίξερ χειρός μέχρι να ενσωματωθούν.

Μεταφέρετε το μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε άφθονο λάδι. Με ένα ψαλίδι και με τη βοήθεια της σακούλας ζαχαροπλαστικής κόβετε τα churros μέσα στο καυτό λάδι. Τηγανίζετε να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα αφήνετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.

Μεταφέρετε σε πιατέλα, πασπαλίζετε με ζάχαρη ανακατεμένη με την κανέλα και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr