OliveMagazine

Chutney σύκου

Chutney σύκου

Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:35'
Έτοιμο σε:45'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 400γρ. σύκα καθαρισμένα, σε μέτρια κομμάτια
  • 60γρ. μαρμελάδα σύκου
  • 60γρ. σταφίδες ξανθές
  • 60γρ. ζάχαρη καστανή
  • 60ml ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 60ml χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο τριμμένο ή ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
  • ¼ κουτ. γλυκού κάρι
  • ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζετε να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία όλα τα υλικά εκτός από τα σύκα για 15 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτετε τα σύκα και αφήνετε το μίγμα να βράσει για 20 λεπτά ακόμη.

Μεταφέρετε το καυτό chutney σε αποστειρωμένα βάζα και τα κλείνετε αεροστεγώς. Το αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr