OliveMagazine

Cinnamon rolls, κοινώς ρολάκια κανέλας

Cinnamon rolls, κοινώς ρολάκια κανέλας

Μερίδες:για 10-12 ρολά
Χρόνος προετοιμασίας:35'
Χρόνος μαγειρέματος:25'
Έτοιμο σε:60'
Χρόνος αναμονής:2 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τη ζύμη

  • 150γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 300γρ. γάλα φρέσκο, χλιαρό όχι καυτό
  • 10γρ. μαγιά ξερή
  • 80γρ. ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 2γρ. αλάτι
  • 650-680γρ. αλεύρι για τσουρέκι
  • Για τη γέμιση

  • 200γρ βούτυρο μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 220γρ ζάχαρη
  • 4-5 κουτ. γλυκού Flavorits Sweet Twist ή κανέλα
  • Για την επικάλυψη

  • 250γρ. τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ. γλυκού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουτ. γλυκού εσάνς βανίλια
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για τη ζύμη: Λιώνετε το βούτυρο και το αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σε μέτριο μπολ ρίχνετε το γάλα με τη μαγιά και τη ζάχαρη, ανακατεύετε και περιμένετε για 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί ή μαγιά.

Ρίχνετε στο γάλα, το βούτυρο, τα αβγά, το αλάτι και περίπου 400γρ. από το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά με αβγοδάρτη. Στη συνέχεια, προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι και δουλεύετε τη ζύμη καλά με τα χέρια για 2-3 λεπτά. Κάνετε τη ζύμη μπάλα και την αφήνετε σε λεκάνη σκεπασμένη και σε ζεστό μέρος για 1 ώρα, να διπλασιαστεί. Προσοχή! Εάν κολλάει η ζύμη στα χέρια βάζετε λίγες σταγόνες λάδι στις παλάμες σας και όχι επιπλέον αλεύρι στη ζύμη.

Για τα ρολλάκια: Χωρίζετε τη ζύμη σε δύο μέρη. Σε αλευρωμένη επιφάνεια και με τη βοήθεια του πλάστη ανοίγετε την κάθε ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα 40x50εκ.. Με πινέλο αλείφετε τη μισή ποσότητα του βουτύρου στην επιφάνεια της κάθε ανοιγμένης ζύμης.

Σε μικρό μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη και το Flavorits Sweet Twist ή την κανέλα και πασπαλίζετε με το μίγμα την κάθε ανοιγμένη και βουτυρωμένη ζύμη. Τυλίγετε σε ρολό το κάθε κομμάτι και στη συνέχεια κόβετε το καθένα σε κομμάτια περίπου 5εκ..

Μεταφέρετε όλα τα κομμάτια σε ένα ταψί, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, αφήνοντας απόσταση περίπου 1 εκατοστού μεταξύ τους. Καλύπτετε το ταψί με πετσέτα και αφήνετε για περίπου 30 λεπτά να φουσκώσουν.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα. Ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά και κατόπιν, αφήνετε να κρυώσουν για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν τα καλύψετε με το topping.

Για την επικάλυψη, ανακατεύετε καλά με μίξερ χειρός όλα τα υλικά, για 2-3 λεπτά να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψει η κρέμα. Αλείφετε με την κρέμα τα ρολάκια κανέλας και σερβίρετε αμέσως.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr