OliveMagazine

Club sandwich με τονοσαλάτα και βασιλικό

Club sandwich με τονοσαλάτα και βασιλικό

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:10'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 2 κονσέρβες τόνο σε νερό, καλά στραγγιγμένες
  • 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 2 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • 8 μεγάλα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  • 8 φέτες ψωμί για τοστ
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τον τόνο με τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τοποθετείτε τέσσερις φέτες ψωμί για τοστ στον πάγκο της κουζίνας, βάζετε από δύο φύλλα βασιλικού και ισομοιράζετε το μίγμα του τόνου. Καλύπτετε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού, πιέζοντας λίγο με την παλάμη σας για να κολλήσουν.

Κόβετε σε μεγάλα τρίγωνα και σερβίρετε αμέσως, συνοδεύοντας με πράσινη σαλάτα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Olivia Webb & Ματίνα Πετρουτσά

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr