OliveMagazine

Cookies με βρώμη, μέλι και ταχίνι

Cookies με βρώμη, μέλι και ταχίνι

Μερίδες:για 35-40 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:25'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 1½ φλιτζάνι νιφάδες βρόμης (κουάκερ)
  • ½ φλιτζάνι μέλι
  • ½ φλιτζάνι ταχίνι
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
  • 1/3 φλιτζανιού αμύγδαλα κοπανισμένα
  • 1/3 φλιτζανιού καρύδια κοπανισμένα
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι
  • 5 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1 κουτ. σούπας κακάο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύετε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα επίπεδο ρηχό ταψί. Με ένα κουτάλι σούπας παίρνετε κουταλιές από το μίγμα και τις ρίχνετε πάνω στη λαδόκολλα, σε μικρή απόσταση τη μια από την άλλη.

Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε τα cookies για 10 λεπτά ακριβώς. Τα ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πριν τα ξεκολλήσετε από τη λαδόκολλα. Τα διατηρείτε σε πορσελάνινα ή γυάλινα δοχεία φύλαξης.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο