OliveMagazine

Cookies σαν μελομακάρονα

Cookies σαν μελομακάρονα

Μερίδες:περίπου 30 μπισκότα
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:15'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 170γρ. βούτυρο φρέσκο αγελάδος, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 150γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 καψουλάκι βανιλίνη
  • 1 αβγό
  • 280γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουτ. γλυκού σόδα
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο
  • 120γρ. λευκή κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
  • 80γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 80γρ. σταφίδες μαύρες
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Στο μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αβγό μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και το γαρίφαλο και συνεχίζετε το χτύπα μέχρι να έχετε μία μαλακή ζύμη.

Ρίχνετε στη ζύμη τη σοκολάτα, τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύετε καλά με μία μαρίζ.

Πλάθετε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα αραδιάζετε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, σε απόσταση μεταξύ τους. βάζετε το ταψί στον φούρνο και ψήνετε για 12-15 λεπτά.

Βγάζετε τα μπισκότα από τον φούρνο και τα αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσουν πριν σερβίρετε.

Tips

Όταν βγουν τα μπισκότα από το φούρνο ίσως νομίζετε ότι είναι άψητα, γιατί είναι πολύ μαλακά. Ωστόσο μην τα ψήσετε για περισσότερη ώρα, έτσι πρέπει να είναι γιατί μετά από 10 λεπτά που τα αφήνετε και κρυώνουν, σκληραίνουν.


Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr