brownies-sokolata-fountoukia-olivemagazinegr
clock icon
30'

Cookies σοκολάτας με φουντούκια

Υλικά

  • 230γρ. βούτυρο 82%
  • 330γρ. ζάχαρη καστανή
  • 200γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
  • 2 αβγά
  • 30γρ. κακάο
  • 280γρ. αλεύρι, μαλακό
  • 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 80γρ. φουντούκια, χοντροσπασμένα
  • μια πρέζα αλάτι

Τα σοκολατένια cookies Είναι ό,τι πρέπει για το πρωϊνό, για τον καφέ, για κολατσιό του παιδιού στο σχολείο, για μια φιλική συγκέντρωση στο σπίτι με καφέ ή τσάι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C στον αέρα. Βάζετε στο μίξερ το φτερό και χτυπάτε στον κάδο το βούτυρο και τη ζάχαρη στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτετε τα αβγά και έπειτα ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι. Τέλος, προσθέτετε τη σοκολάτα και τα φουντούκια.
Στρώνετε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Με ένα μικρό κουτάλι παίρνετε ίσες ποσότητες ζύμης και τις μοιράζετε στο χαρτί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν και θα φουσκώσουν στο ψήσιμο τα μπισκότα. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).
Ξεφουρνίζετε και περιμένετε να κρυώσουν εντελώς τα μπισκότα πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί γιατί στην αρχή είναι πολύ μαλακά και θα διαλυθούν. Μεταφέρετε κάποια από αυτά σε πιατέλα και διατηρείτε τα υπόλοιπα σε δοχείο με καπάκι.
Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C στον αέρα. Βάζετε στο μίξερ το φτερό και χτυπάτε στον κάδο το βούτυρο και τη ζάχαρη στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.

Βήμα 2

Προσθέτετε τα αβγά και έπειτα ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι. Τέλος, προσθέτετε τη σοκολάτα και τα φουντούκια.

Βήμα 3

Στρώνετε δύο ταψιά με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Με ένα μικρό κουτάλι παίρνετε ίσες ποσότητες ζύμης και τις μοιράζετε στο χαρτί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν και θα φουσκώσουν στο ψήσιμο τα μπισκότα. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).

Βήμα 4

Ξεφουρνίζετε και περιμένετε να κρυώσουν εντελώς τα μπισκότα πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί γιατί στην αρχή είναι πολύ μαλακά και θα διαλυθούν. Μεταφέρετε κάποια από αυτά σε πιατέλα και διατηρείτε τα υπόλοιπα σε δοχείο με καπάκι.

Φωτογραφία – Food Styling: Αντωνία Κατή