cookies_stafidas

Υλικά

  • 2 αβγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
  • ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 φλιτζάνι σπορέλαιο 
  • 1½ φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 3/4 φλιτζανιού καρύδια χοντροκοπανισμένα
  • 1 φλιτζάνι σταφίδα κορινθιακή

Nόστιμα και υγιεινά cookies βρώμης με σταφίδες, που μπορείτε να τα απολαμβάνετε στο πρωινό σας για να έχετε παραπάνω ενέργεια.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC και στρώνετε δύο ταψιά με λαδόκολλα. Χτυπάτε με σύρμα μέσα σε ένα μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το λάδι, το ξύσμα, το χυμό του πορτοκαλιού και την κανέλα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη βρόμη. Τα ρίχνετε στο μίγμα των αβγών, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν στο μίγμα.
Τέλος, ανακατεύετε τις σταφίδες και τα καρύδια. Με κουταλάκι του γλυκού μοιράζετε το μίγμα στα ταψιά, αφήνοντας αρκετό κενό μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν και θα απλώσουν αρκετά στο ψήσιμο. Ψήνετε τα cookies στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
Τα ξεφουρνίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από τη λαδόκολλα γιατί αλλιώς θα διαλυθούν. Τα διατηρείτε σε δοχεία πλαστικά.
Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC και στρώνετε δύο ταψιά με λαδόκολλα. Χτυπάτε με σύρμα μέσα σε ένα μπολ τα αβγά με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το λάδι, το ξύσμα, το χυμό του πορτοκαλιού και την κανέλα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βήμα 2

Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη βρόμη. Τα ρίχνετε στο μίγμα των αβγών, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν στο μίγμα.

Βήμα 3

Τέλος, ανακατεύετε τις σταφίδες και τα καρύδια. Με κουταλάκι του γλυκού μοιράζετε το μίγμα στα ταψιά, αφήνοντας αρκετό κενό μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν και θα απλώσουν αρκετά στο ψήσιμο. Ψήνετε τα cookies στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.

Βήμα 4

Τα ξεφουρνίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από τη λαδόκολλα γιατί αλλιώς θα διαλυθούν. Τα διατηρείτε σε δοχεία πλαστικά.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food styling: Αντωνία Κατή