creamcheesexron1
clock icon
20'

Cream cheese με φιστικοβούτυρο

Υλικά

  • 350γρ. τυρί κρέμα
  • 150ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 200γρ. φιστικοβούτυρο
  • 70γρ. αλμυρά φιστίκια (peanuts) + μερικά ακόμη για διακόσμηση
  • 250γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 150γρ. butterscotch (βλέπε σχετική συνταγή*)

Ένα γλυκό της τελευταίας στιγμής που ετοιμάζετε γρήγορα και εύκολα, αλλά εντυπωσιάζει με την πλούσια γεύση του που συνδυάζει το δροσερό τυρί κρέμα με το φιστικοβούτυρο, την καραμέλα και τα τραγανά αλμυρά φιστίκια

Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και σπάτε τα αλμυρά φιστίκια σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, το φιστικοβούτυρο και την butterscotch μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Προσθέτετε τα σπασμένα φιστίκια και ανακατεύετε. Σερβίρετε το μίγμα σε μπολάκια, περιχύνετε με τη λιωμένη σοκολάτα και γαρνίρετε με λίγα ολόκληρα φιστίκια.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και σπάτε τα αλμυρά φιστίκια σε μικρά κομμάτια.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, το φιστικοβούτυρο και την butterscotch μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Προσθέτετε τα σπασμένα φιστίκια και ανακατεύετε. Σερβίρετε το μίγμα σε μπολάκια, περιχύνετε με τη λιωμένη σοκολάτα και γαρνίρετε με λίγα ολόκληρα φιστίκια.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή