cup-cakes-lemon-anoigma

Υλικά

  • 175γρ. βούτυρο
  • 175γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 175γρ. αλεύρι
  • χυμό+ ξύσμα από 1 λάιμ
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Για το γλάσο

  • 200γρ. σοκολάτα λευκή
  • 100γρ. βούτυρο σκληρό
  • 200γρ. τυρί κρέμα
  • χυμό + ξύσμα από 1 λάιμ
  • λίγο κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Για τη διακόσμηση

  • λίγη χρωματιστή ζάχαρη
  • ξύσμα 1 λεμονιού

Μικρά κεκάκια όλο γεύση και άρωμα για τον πρωινό και τον απογευματινό καφέ ή το ρόφημά σας. Το λάιμ τους χαρίζει ξεχωριστό φρέσκο άρωμα, γι’ αυτό το προσθέτετε και στη ζύμη και στο γλάσο.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα. Τοποθετείτε 12 χάρτινες θήκες για μάφιν σε ένα ταψάκι με 12 υποδοχές.
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και προσθέτετε σταδιακά τα αβγά, το αλεύρι, το ξύσμα και το χυμό του λάιμ και το μπέικιν πάουντερ, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.
Μοιράζετε το μίγμα στις θήκες των muffins, καλύπτοντας τα 2/3 κάθε θήκης. Βάζετε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνετε για 18-20 λεπτά. Βγάζετε το ταψί και αφήνετε τα κεκάκια να κρυώσουν μέσα σε αυτό για 5 λεπτά. Έπειτα τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν σε μια σχάρα.
Ετοιμάζετε το γλάσο: Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και εκτός φωτιάς προσθέτετε το βούτυρο. Σε ένα μπολ αφρατεύετε το τυρί κρέμα χτυπώντας το με σύρμα ή μίξερ χειρός και ενσωματώνετε το μίγμα της σοκολάτας, το ξύσμα και το χυμό λάιμ και λίγο κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Αφήνετε το γλάσο στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί και μετά το απλώνετε πάνω από τα cupcakes χρησιμοποιώντας ένα μαχαιράκι βουτύρου. Πασπαλίζετε τα cupcakes με λίγη χρωματιστή ζάχαρη και ξύσμα λεμονιού και σερβίρετε.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα. Τοποθετείτε 12 χάρτινες θήκες για μάφιν σε ένα ταψάκι με 12 υποδοχές.

Βήμα 2

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και προσθέτετε σταδιακά τα αβγά, το αλεύρι, το ξύσμα και το χυμό του λάιμ και το μπέικιν πάουντερ, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές.

Βήμα 3

Μοιράζετε το μίγμα στις θήκες των muffins, καλύπτοντας τα 2/3 κάθε θήκης. Βάζετε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνετε για 18-20 λεπτά. Βγάζετε το ταψί και αφήνετε τα κεκάκια να κρυώσουν μέσα σε αυτό για 5 λεπτά. Έπειτα τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν σε μια σχάρα.

Βήμα 4

Ετοιμάζετε το γλάσο: Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και εκτός φωτιάς προσθέτετε το βούτυρο. Σε ένα μπολ αφρατεύετε το τυρί κρέμα χτυπώντας το με σύρμα ή μίξερ χειρός και ενσωματώνετε το μίγμα της σοκολάτας, το ξύσμα και το χυμό λάιμ και λίγο κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Αφήνετε το γλάσο στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί και μετά το απλώνετε πάνω από τα cupcakes χρησιμοποιώντας ένα μαχαιράκι βουτύρου. Πασπαλίζετε τα cupcakes με λίγη χρωματιστή ζάχαρη και ξύσμα λεμονιού και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή