OliveMagazine

Cupcakes με χωριάτικο λουκάνικο και ντομάτες λιαστές

Cupcakes με χωριάτικο λουκάνικο και ντομάτες λιαστές

Μερίδες:για 12 κεκάκια
Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:50'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

    Για τα cupcakes

  • 100γρ. χωριάτικο λουκάνικο καθαρισμένο, σε κυβάκια
  • 1/3 φλιτζανιού λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 300γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 200ml γάλα φρέσκο
  • 6 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 αβγό
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
  • 80γρ. κασέρι τριμμένο
  • ½ φλιτζάνι φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • Για το γλάσο

  • 200γρ. τυρί κρέμα
  • 50ml κρέμα γάλακτος
  • Για τη διακόσμηση

  • 12 ροδέλες χωριάτικου λουκάνικου στεγνωμένες στο φούρνο
  • 12 κομμάτια λιαστής ντομάτας
  • 12 φυλλαράκια δυόσμου
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Σ' ένα μπολ χτυπάτε το αβγό και αναμειγνύετε μέσα και το ελαιόλαδο, το γάλα και τη μουστάρδα. Προσθέτετε το δυόσμο και χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί με ένα πιρούνι.

Σ' ένα δεύτερο, μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν, το κασέρι και ανακατεύετε. Προσθέτετε το μίγμα με το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο λουκάνικο, τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες και ανακατεύετε καλά.

Παίρνετε μια φόρμα με υποδοχές για μάφιν και βάζετε σε κάθε υποδοχή από μια χάρτινη θήκη. Μοιράζετε στις θήκες το μίγμα που ετοιμάσατε και ψήνετε στο φούρνο για 18-20 λεπτά. Ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσουν.

Για το γλάσο: Ανακατεύετε το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος. Μεταφέρετε το γλάσο σε κορνέ και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.

Την ώρα του σερβιρίσματος διακοσμείτε τα cupcakes με μια ροζέτα από το γλάσο και στολίζετε το καθένα με μια ροδέλα λουκάνικου, ένα κομμάτι λιαστή ντομάτα και ένα φυλλαράκι δυόσμου.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr