MIKRI-DAMEBLANCHE
clock icon
15'

Dame Blanche ή αλλιώς παγωτό βανίλια με σάλτσα σοκολάτας

Υλικά

  • 500γρ. παγωτό βανίλια
  • μερικά μπισκοτάκια langue de chat
  • Για τη σάλτσα της σοκολάτας

  • 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας γάλα

Το επιδόρπιο που το όνομά του σημαίνει «λευκή κυρία» σερβίρεται στο Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γερμανία και την Αμερική με διάφορα ονόματα.

Βάζετε την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρουν βράση, το τραβάτε από τη φωτιά, προσθέτετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει τελείως. Αφήνετε να κρυώσει λίγο η σάλτσα της σοκολάτας.
Σερβίρετε από μία μπάλα παγωτού βανίλια σε ένα μπολ και περιχύνετε με ζεστή σάλτσα σοκολάτας. Διακοσμείτε με μπισκοτάκια langue de chat και σερβίρετε αμέσως!
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρουν βράση, το τραβάτε από τη φωτιά, προσθέτετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει τελείως. Αφήνετε να κρυώσει λίγο η σάλτσα της σοκολάτας.

Βήμα 2

Σερβίρετε από μία μπάλα παγωτού βανίλια σε ένα μπολ και περιχύνετε με ζεστή σάλτσα σοκολάτας. Διακοσμείτε με μπισκοτάκια langue de chat και σερβίρετε αμέσως!

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey