OliveMagazine

Dame Blanche ή αλλιώς παγωτό βανίλια με σάλτσα σοκολάτας

Dame Blanche ή αλλιώς παγωτό βανίλια με σάλτσα σοκολάτας

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:5'
Χρόνος μαγειρέματος:10'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 500γρ. παγωτό βανίλια
  • μερικά μπισκοτάκια langue de chat
  • Για τη σάλτσα της σοκολάτας

  • 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας γάλα
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Βάζετε την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρουν βράση, το τραβάτε από τη φωτιά, προσθέτετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει τελείως. Αφήνετε να κρυώσει λίγο η σάλτσα της σοκολάτας.

Σερβίρετε από μία μπάλα παγωτού βανίλια σε ένα μπολ και περιχύνετε με ζεστή σάλτσα σοκολάτας. Διακοσμείτε με μπισκοτάκια langue de chat και σερβίρετε αμέσως!

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr