OliveMagazine

Diamants βανίλια

Diamants βανίλια

Μερίδες:25 τεμάχια
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:20'
Έτοιμο σε:35'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 190γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 215γρ. αλεύρι μαλακό
  • 75γρ. ζάχαρη, άχνη
  • 1 κρόκο αβγού
  • 1 μπαστουνάκι βανίλιας
  • λίγο αλάτι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Χαράζετε κατά μήκος το μπαστουνάκι της βανίλιας και με μαχαιράκι ξύνετε τα σποράκια στον κάδο του μίξερ. Ρίχνετε κι όλα τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα ανακατεύετε όλα μαζί με το φτερό στη μεσαία ταχύτητα.

Αφού ετοιμαστεί η ζύμη, την πλάθετε σε κυλινδρικό σχήμα και την αφήνετε στην κατάψυξη τυλιγμένη σε σελοφάν μέχρι να σφίξει. Στη συνέχεια, τη βγάζετε από την κατάψυξη και την αλείφετε με λίγο νερό χρησιμοποιώντας ένα πινελάκι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Έπειτα, σε ένα ταψί ρίχνετε κρυσταλλική ζάχαρη, ρολάρετε τον κύλινδρο της ζύμης πάνω της να κολλήσει γύρω γύρω και μετά την κόβετε σε ροδέλες.

Αραδιάζετε τις ροδέλες σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα το φούρνο) μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα, όχι όμως να ροδοκοκκινίσουν πολύ. Αφήνετε τα diamants να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί.

Φωτογραφία – Food Styling: Aντωνία Κατή

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο