dipla mpiskota me gemisi kremas giasemiou
clock icon
60'

Διπλά μπισκότα με κρέμα γιασεμιού

Υλικά

  • Υλικά: 14 μπισκότα
  • 250 γρ. βούτυρο πολύ μαλακό
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κουτ. γλυκού φύλλαράκια τσάι jasmine από φακελάκι, ψιλοτριμμένα
  • Για τη γέμιση κρέμας γιασεμιού:

  • 1 φακελάκι τσάι γιασεμί
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • Για την επικάλυψη:

  • 50 γρ. κουβερτούρα με 72% κακάο
  • 50 γρ. κουβερτούρα γάλακτος με 36% κακάο

Αυτά τα μπισκότα είναι απολαυστικά, αλλά και ιδιαίτερα αφού έχουν κρέμα γιασεμιού.  Είναι διπλά και η κάθε μπουκιά μένει αξέχαστη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα. Στρώνουμε ένα ή δύο ταψάκια με λαδόκολλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε σε μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το τσάι, μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Τη βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με μύτη στρογγυλή. Πιέζουμε το κορνέ στη λαδόκολλα να σχηματιστούν στρογγυλά μπισκότα και ισιώνουμε την επιφάνειά τους πατώντας τις κορφούλες τους με βρεγμένο δάχτυλο. Ψήνουμε για 15΄-20΄ ή μέχρι να σφίξει η ζύμη (ελέγχουμε ακουμπώντας τα μπισκότα με το δάχτυλό σας). Τα αφήνουμε έξω από τον φούρνο να κρυώσουν.

Κρέμα Γιασεμιού: Βάζουμε το τσάι σε μικρό φλιτζάνι μαζί με 2 κουτ. της σούπας βραστό νερό και το αφήνουμε να εκχυλιστεί για 10΄. Πιέζουμε το φακελάκι καλά και το πετάμε. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Ρίχνουμε μέσα και το τσάι και ανακατεύουμε. Στα μισά μπισκότα απλώνουμε λίγη γέμιση και σκεπάζουμε με τα άλλα μισά δημιουργώντας «σάντουιτς».

Επικάλυψη: Λιώνουμε όλη την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (ρίχνουμε μεταλλικό μπολ τα δύο είδη κουβερτούρας και ακουμπάμε στο χείλος μια κτσαρόλας με λίγο νερό που σιγοβράζει, χωρίς η βάση του μπολ να ακουμπάει στο νερό). Βουτάμε τα μπισκότα μέχρι τη μέση και τα αφήνουμε σε μια πιατέλα μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα. Στρώνουμε ένα ή δύο ταψάκια με λαδόκολλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε σε μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το τσάι, μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Τη βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με μύτη στρογγυλή. Πιέζουμε το κορνέ στη λαδόκολλα να σχηματιστούν στρογγυλά μπισκότα και ισιώνουμε την επιφάνειά τους πατώντας τις κορφούλες τους με βρεγμένο δάχτυλο. Ψήνουμε για 15΄-20΄ ή μέχρι να σφίξει η ζύμη (ελέγχουμε ακουμπώντας τα μπισκότα με το δάχτυλό σας). Τα αφήνουμε έξω από τον φούρνο να κρυώσουν.

Βήμα 2

Κρέμα Γιασεμιού: Βάζουμε το τσάι σε μικρό φλιτζάνι μαζί με 2 κουτ. της σούπας βραστό νερό και το αφήνουμε να εκχυλιστεί για 10΄. Πιέζουμε το φακελάκι καλά και το πετάμε. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Ρίχνουμε μέσα και το τσάι και ανακατεύουμε. Στα μισά μπισκότα απλώνουμε λίγη γέμιση και σκεπάζουμε με τα άλλα μισά δημιουργώντας «σάντουιτς».

Βήμα 3

Επικάλυψη: Λιώνουμε όλη την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (ρίχνουμε μεταλλικό μπολ τα δύο είδη κουβερτούρας και ακουμπάμε στο χείλος μια κτσαρόλας με λίγο νερό που σιγοβράζει, χωρίς η βάση του μπολ να ακουμπάει στο νερό). Βουτάμε τα μπισκότα μέχρι τη μέση και τα αφήνουμε σε μια πιατέλα μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.