OliveMagazine

Εύκολo τιραμισού

Εύκολo τιραμισού

Μερίδες:6
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:15'
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 18 μπισκοτάκια αμυγδάλου (amaretti)
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ γλυκό κρασί από τη Σάμο
  • 400γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 150γρ. τυρί κρέμα
  • 8 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού στιγμιαίο καφέ
  • λίγο κακάο
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Για να κάνετε την εύκολη τιραμισού χρειάζεστε έξι ποτήρια σαμπάνιας ή έξι μπολάκια για να μοιράσετε μέσα τα υλικά.

Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζετε το μασκαρπόνε μαζί με το τυρί κρέμα και τα ανακατεύετε καλά να αφρατέψουν. Ρίχνετε μέσα πασπαλιστά το στιγμιαίο καφέ και αναμιγνύετε. Τέλος, προσθέτετε τη ζάχαρη κι ανακατεύετε καλά.

Παίρνετε τα μπισκοτάκια και τα βουτάτε για μερικά δευτερόλεπτα στο γλυκό σαμιώτικο κρασί. Βάζετε από ένα νοτισμένο μπισκοτάκι στο βάθος κάθε ποτηριού ή μπολ και μοιράζετε από πάνω το μίγμα των τυριών. Το ισιώνετε με ένα μαχαιράκι και με ένα μικρό σουρωτήρι πασπαλίζετε με κακάο την επιφάνεια των ποτηριών. Φυλάτε τα γλυκάκια στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr
Απόρρητο Απόρρητο