Seasonal, spaghetti with slow-roast tomato sauce
clock icon
1:30'

Εύκολη μακαρονάδα με σάλτσα από ψητές ντομάτες

Υλικά

  • Μερίδες 4
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες, κομμένες στη μέση
  • 7 σκελίδες σκόρδο, με τη φλούδα τους
  • 5 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού τριμμένο πιπέρι μαύρο
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 1 χούφτα φύλλα βασιλικού φρέσκου
  • ανθό αλατιού

Για τους λάτρεις των σπαγγέτι, αυτή η συνταγή με τις ώριμες καλοκαιρινές ντομάτες είναι πεντανόστιμη. Δείτε πώς να ετοιμάσετε τις προτάσεις μας, χρησιμοποιώντας τα σκεύη τoυ Cook-Shop.

Enjoy Cooking Enjoy Cooking

Τα απαραίτητα

Σπαγγετιέρα Küchenprofi San Remo 6 lt, 23cm

Κουτάλα Σπαγγέτι Küchenprofi

Μεζούρα Ζυμαρικών Küchenprofi 18x6cm

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Ρίχνουμε τις ντομάτες σε ένα βαθύ αντικολλητικό ταψί μαζί με το σκόρδο και το ελαιόλαδο, το πιπέρι και αλάτι. Τις ψήνουμε για 1 ώρα με 1 ώρα και 15΄ ή μέχρι οι ντομάτες να μαλακώσουν και να κολλάνε.

Τις μεταφέρουμε σε ένα μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ και προσθέτουμε και το σκόρδο, πιέζοντας τις φλούδες ώστε να βγει ο πολτός από μέσα. Με μίξερ χειρός ή στο μπλέντερ, πολτοποιούμε τα υλικά. Διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή. Στο μεταξύ, σε μια σπαγγετιέρα με μπόλικο, ελαφρώς αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το σπαγγέτι και το βράζουμε al dente.

Σουρώνουμε και μεταφέρουμε με κουτάλα το σπαγγέτι στο μπολ με τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε σε πιάτα και γαρνίρουμε με φύλλα  βασιλικού.

Φωτογραφία: James Lee- Styling: Faye Wears- Food Styling: Tamara Vos

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Ρίχνουμε τις ντομάτες σε ένα βαθύ αντικολλητικό ταψί μαζί με το σκόρδο και το ελαιόλαδο, το πιπέρι και αλάτι. Τις ψήνουμε για 1 ώρα με 1 ώρα και 15΄ ή μέχρι οι ντομάτες να μαλακώσουν και να κολλάνε.

Βήμα 2

Τις μεταφέρουμε σε ένα μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ και προσθέτουμε και το σκόρδο, πιέζοντας τις φλούδες ώστε να βγει ο πολτός από μέσα. Με μίξερ χειρός ή στο μπλέντερ, πολτοποιούμε τα υλικά. Διατηρούμε τη σάλτσα ζεστή. Στο μεταξύ, σε μια σπαγγετιέρα με μπόλικο, ελαφρώς αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το σπαγγέτι και το βράζουμε al dente.

Βήμα 3

Σουρώνουμε και μεταφέρουμε με κουτάλα το σπαγγέτι στο μπολ με τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε σε πιάτα και γαρνίρουμε με φύλλα  βασιλικού.

Φωτογραφία: James Lee- Styling: Faye Wears- Food Styling: Tamara Vos