yogurt mousse cake
clock icon
30'

Εύκολη τούρτα σεμιφρέντο με γεύση λάιμ

Υλικά

    Για τη βάση

  • 1 φάκελος Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
  • 60γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για την τούρτα

  • 1 συσκευασία ΓΙΩΤΗΣ Crème
  • 1 καψουλάκι βανιλίνη
  • 1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο
  • 50ml λιμοντσέλο
  • 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 400ml γάλα
  • ξύσμα από 2 λάιμ
  • λάιμ σε λεπτές φέτες ή άλλα φρούτα της επιλογής σας, για τη διακόσμηση

Για τα καλοκαιρινά πάρτι και τα επίσημα καλέσματα, αυτή η δροσερή τούρτα με ΓΙΩΤΗΣ Crème είναι η ιδανική επιλογή!

Ανακατεύετε σε ένα μπολ το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα σαν βρεγμένη άμμο. Με το μίγμα στρώνετε τον πάτο μιας φόρμας με αποσπώμενο πάτο και βάζετε στην κατάψυξη για 5 λεπτά.
Χτυπάτε στο μίξερ το ΓΙΩΤΗΣ Crème για 5 λεπτά, να φουσκώσει και να αφρατέψει. Προς το τέλος προσθέτετε το λιμοντσέλο. Ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα, τη βανιλίνη και συνεχίζετε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη.
Ετοιμάζετε και την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και ενώνετε τα δύο μίγματα. Προσθέτετε το ξύσμα λάιμ και ανακατεύετε.
Αδειάζετε το μίγμα του σεμιφρέντο μέσα στη φόρμα και βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει, για 6-8 ώρες.
Όταν θέλετε να σερβίρετε μεταφέρετε σε πιατέλα και διακοσμείτε την τούρτα με λεπτές φέτες λάιμ ή άλλα φρούτα της επιλογής σας.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύετε σε ένα μπολ το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μίγμα σαν βρεγμένη άμμο. Με το μίγμα στρώνετε τον πάτο μιας φόρμας με αποσπώμενο πάτο και βάζετε στην κατάψυξη για 5 λεπτά.

Βήμα 2

Χτυπάτε στο μίξερ το ΓΙΩΤΗΣ Crème για 5 λεπτά, να φουσκώσει και να αφρατέψει. Προς το τέλος προσθέτετε το λιμοντσέλο. Ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα, τη βανιλίνη και συνεχίζετε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη.

Βήμα 3

Ετοιμάζετε και την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και ενώνετε τα δύο μίγματα. Προσθέτετε το ξύσμα λάιμ και ανακατεύετε.

Βήμα 4

Αδειάζετε το μίγμα του σεμιφρέντο μέσα στη φόρμα και βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει, για 6-8 ώρες.

Βήμα 5

Όταν θέλετε να σερβίρετε μεταφέρετε σε πιατέλα και διακοσμείτε την τούρτα με λεπτές φέτες λάιμ ή άλλα φρούτα της επιλογής σας.