clock icon
1:5'

Εύκολο ψωμί με μπίρα

Υλικά

  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο ακόμη για τη φόρμα
  • 500ml μπίρα Pils Hellas
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για τη φόρμα
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας γλυκάνισο
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • σουσάμι

Το πιο εύκολο ψωμί που έχετε φτιάξει ποτέ, γίνεται με μπίρα Pils Hellas και δεν χρειάζεται ούτε φούσκωμα. Θα το αγαπήσετε!

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Αλείφετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με λίγο ελαιόλαδο, ραντίζετε με αλεύρι και λίγο σουσάμι.
Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το γλυκάνισο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε με το σύρμα ρίχνοντας σιγά σιγά και τη μπίρα.
Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα, το αδειάζετε στη φόρμα, πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε στο φούρνο για 50 λεπτά περίπου.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Αλείφετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με λίγο ελαιόλαδο, ραντίζετε με αλεύρι και λίγο σουσάμι.

Βήμα 2

Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το γλυκάνισο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε με το σύρμα ρίχνοντας σιγά σιγά και τη μπίρα.

Βήμα 3

Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα, το αδειάζετε στη φόρμα, πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε στο φούρνο για 50 λεπτά περίπου.