OliveMagazine

Ελαφρύ δροσιστικό γλυκό με γιαούρτι και πεπόνι

Ελαφρύ δροσιστικό γλυκό με γιαούρτι και πεπόνι

Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:20'
Χρόνος μαγειρέματος:5'
Έτοιμο σε:25'
Χρόνος αναμονής:6 ώρες
Πατηστε για διαδικασια

Υλικά

  • 20γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 800γρ. πεπόνι καθαρισμένο
  • 2 κιλά γιαούρτι 2% λιπαρά
  • 200γρ. μέλι
Πατηστε για διαδικασια

Πατηστε για υλικα

Διαδικασία

Σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνης και τα αφήνετε να μουλιάσουν μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 5 λεπτά. Παράλληλα, βάζετε στο μπλέντερ το μισό καθαρισμένο πεπόνι και πολτοποιείτε σαν να φτιάχνετε χυμό.

Μεταφέρετε το χυμό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία του δίνετε μία βράση. Αποσύρετε από την εστία και προσθέτετε τις ζελατίνες που έχετε στύψει καλά, αφαιρώντας όλο το περιττό νερό και ανακατεύετε να ενσωματωθούν στο μίγμα.

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτετε το γιαούρτι και στη συνέχεια το χυμό πεπόνι από το κατσαρολάκι. Προσθέτετε, επίσης, το μέλι και με ένα αβγοδάρτη ομογενοποιείτε πάρα πολύ καλά.

Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα 400γρ. πεπόνι και τα προσθέτετε κι αυτά στο γιαούρτι. Καλύπτετε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες έως ότου δέσει η ζελατίνη.

Tip

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr